marți, 20 octombrie 2009

ALO, 112 !

  

     Aşa apelăm de obicei în caz de accident,  febră mare,  incendiu,  criză de isterie  sau scandal între blocuri.
   Dar în caz de derapaj puternic al unui preşedinte de ţară sau al  vreunei camere  a Parlamentului ?  În caz de crize declanşate de politicieni importanţi, unde sunăm ?
   Neavînd unde sau la cine să apelăm,  probabil că profilaxia este cea mai sigură soluţie.  Prin urmare,  un set de analize complet,  cu precădere un test psihiatric ne-ar feri de orice surpriză.
   Orice candidat,  de la cel care se visează şef de stat, ministru,  parlamentar,  pînă la edilul din cătunul Răspîndiţii din Deal,  să fie supus obligatoriu unui test medical riguros.
    După caz,  testul se poate repeta şi în timpul exercitării mandatului,    deoarece mulţi se pot îmbolnăvi (de)  din cauza puterii.
    Cînd fostul preşedinte Ion Iliescu a avansat această idee, au fost mulţi care au sărit în sus, indignaţi.
     Acum este mai multă nevoie ca oricînd de o lege care să-i oblige pe candidaţi să-şi prezinte,  pe lîngă CV,  un buletin de analize medicale.   Real, nu cumpărat !

3 comentarii:

Lucia Verona spunea...

E tardiv de tîrziu, ca să folosesc o frază de demult. Poate pentru alegerile viitoare. Dacă vor mai fi. Dacă nu, va trebui să ne internăm noi.

matilda spunea...

Cum să nu mai fie ? Aveţi informaţii clare ? Să-mi cumpăr repede o creangă de bananier prin Uganda !

Elisa spunea...

Matilda,
in tinutul acela,din Uganda, care tocmai a fost recunoscut ca independent cultural si in care s-a intors regele exilat ca sa aiba grija de supusii sai ?Acolo? :P

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog