marți, 17 noiembrie 2009

Tot ce atinge marinarul, se transformă în epavă .

  

     Un nou-născut a fost prăjit în incubator, pentru că asistenta care trebuia să-l supravegheze mai avea în responsabilitate încă un salon cu 27 de micuţi. Aceeaşi asistentă.  Nu avem suficiente cadre medicale, ni se explică.  Foarte mulţi medici şi asistente au luat calea străinătăţii, în căutarea unui salariu decent. Cadrele noastre medicale salvează bolnavii altor ţări. Cele rămase sunt trimise  în concediu fără plată.  Acuz guvernul de crimă cu premeditare.

      Sunt jefuite bănci, magazine, bancomate, dar şi oamenii de pe stradă sunt atacaţi, loviţi, deposedaţi de bunuri.  Nu mai există siguranţa cetăţeanului decît pe hîrtie.  Ministrul de Interne trimite poliţiştii în concediu fără salariu.   ( Am  o bănuială : pleacă în concediu doar poliţiştii care s-au dovedit a fi prea vigilenţi în secţiile de votare ).  Acuz guvernul de complicitate la jaf.
     
      Suferinţa, durerea, compasiunea  şi corectitudinea nu mai au loc de îngîmfarea şi suficienţa afişată a guvernanţilor,  de impotenţa lor politică şi decizională.
      Lăsaţi-ne, plecaţi odată pentru totdeauna, ne-am săturat de minciunile voastre, de neputinţa voastră, de aerele voastre, într-un cuvînt, ne-am săturat de voi !
       Într-o singură ipostază aş mai vrea să vă văd : în uniforme vărgate, fără şireturi şi curele, răspunzînd pentru tot ce aţi făcut acestei ţări.
     

6 comentarii:

madalina ionescu spunea...

Ei sunt incurabili. O exista o tara pentru a-i izola acolo definitiv? pe ei si pe "puii" lor, asemanatori lor?

Matilda spunea...

O ţară portocalie, numai a lor ? Ar fi un răsfăţ nemeritat. Mai bine după nişte ziduri groase, să nu-i mai vadă nimeni.

Nea Costache spunea...

fi sigura ca de asta vor avea parte! Ministrii lor corupti care s-au infruptat din banii publici cat si marele marinar fara flota impreuna cu neamurile lui si camarila lui portocalie! Totul este sa votam, sa nu stam in casae! sa dam un vot antibasescu!

Matilda spunea...

Nea Costache : aşa trebuie, să votăm, să-i învăţăm minte !

nicole spunea...

Subscriu. Si... la munca in inchisoare, nu la televizor si in sala de sport

Matilda spunea...

nicole : da, corect !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog