joi, 2 decembrie 2010

Voi de cînd vă drogaţi ?


   După îndelungi cercetări, observări, testări, etc., supersavanţii  U.E. au stabilit că usturoiul este...drog !  Vă rog să mă credeţi, nu e glumă, am citit în presa noastră liberă şi independentă.
   Mai mult, aceşti supermani ai Europei au propus ca usturoiul să nu se mai vîndă în pieţe, ci la... farmacie ! N-au specificat, însă, dacă se va prezenta sub formă de pastile sau supozitoare. Pe bază de reţetă, sau la liber, pe riscul nostru ?
   În consecinţă, imaginaţi-vă cîrnaţii cu scorţişoară şi piftiile cu nucşoară.  Despre puiul la ceaun, cu mujdei de usturoi, nici nu mai poate fi vorba !
   Dar, mai ales, fiţi atenţi ce mîncaţi !  Nu cumva să vă lovească vreo enterocolită, deoarece şi ceaiul de mentă este trecut pe lista drogurilor , în versiunea U.E.
   În rest, vă doresc poftă bună şi digestie uşoară !

12 comentarii:

renata spunea...

Povestea e cu mult mai tristă decât o telenovelă, Matilda!
Nu-i vorba nici de mentă, nici de usturoi... Păducelul ar trebui aruncat în temniţă! Rostopasca condamnată la moarte prin electrocutare. Încă vreo câteva plăntuţe ar putea fi împuşcate fără somaţie. Ideea e că, la umbra cozii calului, marile concerne de sinteză chimică preiau controlul.
Ţi-aş spune ce şi cum, dar e o chestie tristă, rece, perfect controlată, care ar strica dulceaţa dulciurilor de sărvători.

Matilda spunea...

Renata : sunt convinsă ! Sunt mult mai bune medicamentele de sinteză, plantele "culese în Himalaia",etc., pentru că aduc bani. Mulţi.

Lucia Verona spunea...

Şi muşeţelul?

Lucia Verona spunea...

A, am dat prea repede enter. Matilda, nu te-am bănuit de atîta sadism! Supozitoare cu usturoi??????

Matilda spunea...

Lucia Verona : ce nu facem noi de dragul U.E.! Şi limba soacrei... :)

Anonim spunea...

Cu usturoi :) de peste 40 de ani

Matilda spunea...

theodora : aşa deci... O să ţi se taie !

zincabeiu spunea...

Asa este, Renata are dreptate.Am o singura speranta: romanii, cum nu respecta nici o lege, nu vor renunta nici la usturoi si nici la alte plante ce cresc din abundenta, aici, in Gradina Maicii Domnului. Sunt sigura ca-i vom pacali si de data asta.

Matilda spunea...

zincabeiu : desigur, asta este şi speranţa mea. Eu îmi tratez diverse disfuncţii cu plante şi chiar îmi ajută.
Mă întreb ce vor face : vor trimite inspectori prin toate coclaurile României să stîrpească plantele medicinale ?

renata spunea...

Doamnelor,
nu se stârpeşte nimic. Se interzice producţia de suplimente alimentare, adică acele produse care, deşi arată ca nişte medicamente, nu conţin substanţe de sinteză, ci doar extracte naturale de origine vegetală, minerală, animală.
Se interzice fabricarea lor altundeva decât în marile concerne farmaceutice ale medicamentului de sinteză.
Menta uscată, mărunţită şi încapsulată va deveni "otravă", dacă ar mai fi produsă de o fabrică de fitoterapice , dar va fi un produs absolut benign şi recomandat, dacă va apărea pe piaţă siglat Glaxo, să zicem...
E doar o problemă de bani. În buzunarele cui intră.
Concernele farmaceutice sunt sprijinul nr.1 al guvernelor de pretutindeni. Fabricanţii de plăntoase lucrează pe cont propriu.
De-aia s-a inventat Codexul alimentar, cu acele măsuri care vor închide micii sau mai marii fabricanţi de suplimente. Fiindcă n-au cotizat destul.

Tzipi spunea...

Americanii au votat in Senat saptamana trecuta, legea 520, prin care se interzice sa cultivi legume in gradina ta, si e strict interzis sa salvezi seminte ! Iar fermierii vor fi obligati sa cultive numai seminte sigure si dupa reguli clare ; adica seminte modificate genetic .
La voi e inca bine, atata vreme cat va puteti aduna musetelul de pe dealuri si usturoiul din gradina taranilor.

Filme Online spunea...

Buna,
Avem o colaborare intre site-ul dv. si http://valive.wordpress.com
As dori daca se poate sa stergeti linkul catre http://valive.wordpress.com
si sa puneti unul catre http://filme-online-gratis.com sub numele de Filme Online

Faceți căutări pe acest blog