duminică, 15 ianuarie 2012

Mai avem preşedinte ? Mai avem guvern ?


      

        Cînd simt dezastrul, şobolanii părăsesc corabia.        
        Dar comandanţii ?....

9 comentarii:

acuvio spunea...

De mâine, poimâine, o să vorbească, o să ne arate şi vinovaţii, o să mulţumească şi românilor care înţeleg greutăţile dar nu s-au lăsat manipulaţi, etc :)
Oricum ideea de “meeting de susţinere” este terminată, iar acum a fost compromisă şi ideea de meeting anti-Traian Băsescu. Aşa că rămânem în continuare cu un preşedinte aflat la sub 10% încredere, deocamdată nimeni nu crede că va demisiona :)

Matilda spunea...

Da, prea mulţi derbedei care denaturează ideea de manifestaţie paşnică.
Totuşi, Băsescu pică !

acuvio spunea...

@Matilda – Să pice! Dar cum? Ce variantă? Îl prinde “mulţimea” la o baie, îşi dă demisia, se schimbă majoritatea şi este suspendat în parlament, se destabilizează totul şi o luăm de la capăt cu adunarea constituantă ?
Ce văd acum la televizor, cum se desfăşoară protestele în capitală, pe acolo singurele personalităţi par a fi liderii de galerii, mă face să fiu sceptic.
Nu ştiu, poate dacă vor continua protestele şi zilele următoare, să crească numărul participanţilor, să se schimbe forma, să apar personalităţi, altfel de presiune, pentru a obţine demisia sau suspendarea.

Kogaion spunea...

http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/cine-s-rafuit-fapt-piata-universitatii


Mamaie, sarut mana. Sa nu ne grabim.

Matilda spunea...

Acuvio : acum opoziţia trebuie să acţioneze.O sesiune parlamentară extraordinară, care să stabilească alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate în cel mai scurt timp. Votul populaţiei este cel care hotărăşte într-o ţară democrată !

acuvio spunea...

@Matilda - Absolut de acord, de ce aş spera în 2012 să obţin ceva în stradă dacă nu pot obţine asta prin vot şi cei pe care îi aleg, la termen sau anticipat cu câteva luni? Ei stau comod în mandate de 4 ani, la noi poate se dovedeau mai bune dacă ar fi fost numai de 2 ani, cine ştie ar fi fost mai responsabili în dorinţa de a fi realeşi.
Ce poate schimba azi raportul de forţe în parlament să declanşeze alegeri anticipate? Pentru parlamentare miza ar fi decluparea de cele locale, dar tocmai localele sunt amânate pt a fi simultane, anticipatele s-ar potrivi mănuşă pentru simultane în vară. Însă ce mecanism şi motivaţie ar fi posibil pentru a declanşa alegeri prezidenţiale anticipate? Cred că este apă rece :)

kogaion spunea...

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/cetateni-sau-brute-civism-sau-violenta/

Nu va vedeam aruncand cu borduri in jandarmai. :)

Nea Costache spunea...

Comandantii? Au plecat sa-si schimbe pemparsii!

Matilda spunea...

Nea Costache : poate-i schimbă la Jilava !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog