luni, 13 februarie 2012

Traian Băsescu se teme de Gabriel Oprea !




 Ne-a explicat preşedintele de ce nu se instituie starea de alertă : unele dispoziţii şi măsuri pot fi transmise, în acest caz, numai  prin ordonanţe militare .
 Criminală motivaţie ! Cîţi oameni trebuie să mai moară, pînă se va convinge  dl. Băsescu de necesitatea declarării stării de alertă ?
 Teama preşedintelui că-şi pierde funcţia este mai importantă decît durerea că zeci de oameni îşi pierd viaţa ? 

 Atît de puţină încredere îi acordă Traian Băsescu generalului Oprea ?

18 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Nu cred ca, in cazul situatiei de urgenta, Oprea i-ar putea uzurpa ceva lui Mari Nelu. Stii tu vreo prevedere legala in acest sens?
Mai probabil mi s-ar parea sa fie ceva legat de exportul de energie elecrica. Poate e vorba despre fondul ala aflat la dispozitia primului ministru, dracu stie!

Matilda spunea...

Augustin Rădescu : da,ai dreptate, băieţii deştepţi care exportă energie electrică ar avea oarece probleme !

Anonim spunea...

Si eu sunt de parere ca Ministrul Apararii ar avea intradevar o mare raspundere si contributie in gestionarea situatiei de urgenta, dar indiferent de cum il cheama pe ministrul apararii, Gariel Oprea in acest caz, ordinele se emit de catre un consiliu, celula de criza, stat major ceva, nu de o singura persoana. Asa ca nu cred ca presedintele are de ce sa se teama.

Matilda spunea...

Anonim : şi totuşi se simte teama.

Anonim spunea...

Nici eu nu cred ca este vorba de teama presedintelui fata de ministrul apararii, cat mai degraba, se teme de reactiile pe care le pot avea oamenii in astfel de situatii. Intre noi fie vorba, Oprea s-a implicat activ in aceste momente si a stiut sa coordoneze asa cum trebuie interventiile militarilor. Poate ca Basescu sa fi pierdut ceva capital la imagine, dat fiind faptul ca nu a fost alaturi de oameni, spre deosebire de Oprea.

Florea spunea...

Cred ca trebuie facuta diferenta dintre starea de alerta si starea de urgenta. Sunt total diferite. In niciun caz cred ca predesintele nu are de ce sa se teama de anumite decizii ale ministrului apararii, pentru ca acestea sunt supervizate de CSAT.

Marius spunea...

din pacate multi mor din prostia lor...
Romumanul nu mai stie ce e iarna!
Daca ningea din decembrie?

Matilda spunea...

Anonim : e adevărat ce spui.Mă refeream la ideea de armată, cred că-l înspăimîntă.

Matilda spunea...

Florea : repet ca mai sus : se teme să cedeze oricît de puţin din puterea absolută. Mai ales armatei.

Matilda spunea...

Marius : crezi că bătrînii aceia subnutriţi şi bolnavi au murit de proşti ???

Pascu spunea...

Cred ca e fortata ideea. Pai tinand cont ca acel comandament de interventie care actioneaza deja, functioneaza foarte bine si nu mai era necesara inca o masura in plus. Apoi s-a cam terminat cu ninsoarea, cel putin in aceasta perioada, eforturile trebuie sa se concentreze pe salvarea oamenilor si deplasarea lor in vederea ingrijirii. Cred ca nu era nevoie de starea de alerta si in nici un caz nu e vorba ca nu ar avea incredere in Oprea, ba dimpotriva cred ca are mare incredere in el, poate cea mai mare.

Marius spunea...

Matilda,
de ce nu amintesti deceausescu si iliescu?
Sper ca nu din nostalgie.

zincabeiu spunea...

Eu cred ca nu de Oprea se teme Basescu, ci de Armata Romana !Ii este frica de adevaratii conducatori ai armatei , care nu ies in fata, nu apar la tv,dar pentru Basescu, pe buna dreptate, acestia sunt " imprevizibili" pentru ca , desi conduc o aramata aproape moarta ( va amintiti romanul lui Kadare " Generalul armatei moarte "?), se bucura de increderea poporului roman.

Vania spunea...

Păi, oprea nu-i şeful mafiei personale a lui băsescu?

Florin Matei spunea...

Nu crezi că pentru Băsescu ,,încrederea'' este un cuvânt inadecvat?

zincabeiu spunea...

As vrea sa merg cu cneva la Opera.

zincabeiu spunea...

anonimule, iar vorbesti in locul meu? cand ai fost ultima oara la Opera si, mai ales, cand ai citit ultima carte?

zincabeiu spunea...

Tu cand citesti o carte,
te gandesti ca e ultima?

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog