joi, 8 martie 2012
O blondă hotărîtă
E frumoasă, deşteaptă şi uşor ticăloasă.
Nu ştiu la cine v-aţi gîndit, dar pun pariu că n-aţi ghicit !
Este personajul creat de Lucia Verona, moştenitoarea.
Ce moşteneşte ? Aflaţi mergînd la Teatrul de Comedie unde, aseară, a avut loc avanpremiera.
Umor fin, subtilităţi de stil, final imprevizibil. Aşa cum bine îi stă unei comedii poliţiste .
Aplauze, felicitări, un munte de flori.
Nu vă spun mai multe, doar atît : mergeţi la teatru !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
Să nu uităm nici numele blondei: Mihaela Teleoacă.
uff e plin de...blonde pe aici ))) mai da o bruneta nu gasesc si eu? ))))
Lucia Verona : da,da, e damă bună !:)))
Foarte talentată, încă o dată : jos pălăria !
Codeus : îmi pare rău pentru tine, Cody, dar trebuie să mai cauţi !:))
La multi ani, draga Doamna! :)
Ana : mulţumesc, şi ţie, alături de cei dragi !
La mulţi ani, de 8 martie!
Ifim : mulţumesc, rămîne cum am stabilit pe blogul tău ! :))
Nu va mai felicitati de 8martie!
E zi consacrata de socialisti si comunisti.
asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne daruim flori si sa fim aproape!
In special in luna martie, prima luna a primaverii!
Dana : Ziua mamei este sărbătorită în foarte multe ţări ale lumii. Că i s-a dat altă interpretare de către comunişti, este altă poveste.
Îţi doresc o primăvară senină şi fericită !
Invers. Ziua de 8martie a fost "fondata" de o miscare de stanga ce a luat o intorsatura dezastroasa.
Altfel si eu urez o primavara frumosa. Si sa ne bucuram cu toti de ea.
@Dana
Prietenele mele din SUA, Anglia, Australia și alte asemenea țări comuniste sărbătoresc 8 martie nu prin floricele, ci prin spectacole și alte manifestări culturale.
@Lucia,
ai facut o greseala: acele tari nu sunt comuniste.
Desi in SUA au activat zeci de ani cluburi trotkiste.
Daca e vorba de o abordare ironica, altfel privim lucrurile :)
@Lucia
cu tot dragul iti dedic un citat:
"În 1908, în ultima duminică a lunii februarie, femeile socialiste din Statele Unite au organizat prima Zi a Femeilor, cu demonstraţii ample prin care se cerea dreptul de vot, precum şi drepturi politice şi economice pentru femei.
În anul următor, peste două mii de persoane au luat parte la adunarea de Ziua Femeilor care a avut loc în Manhattan. De această dată, femeile care lucrau în domeniul confecţiilor au intrat în grevă generală. 30.000 de mii de confecţionere de cămăşi au stat în frigul iernii timp de 13 săptămâni pentru a fi plătite mai bine şi pentru condiţii mai bune de muncă. Liga Uniunii Sindicale a femeilor a plătit cauţiunile pentru grevistele arestate.
În 1910 pe Ziua Femeilor au pus stăpânire socialiştii şi activistele feminismului din Statele Unite. În acelaşi an a avut loc la Copenhaga cea de-a doua conferinţă a femeilor socialiste unde s-a propus ca Ziua Femeilor să devină o sărbătoare internaţională, ceea ce s-a şi întâmplat. Mai ales nemţoaica Clara Zetkin, una dintre fruntaşele mişcării socialiste, a insistat că ar trebui stabilită o zi în care femeile să-şi ceară drepturile.
Prima zi Internaţională a Femeii s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.
Revoluția bolșevică a început de la Ziua Femeii
Cea mai memorabilă zi a Femeii a fost sărbătorită în martie 1917, în Petrograd (actualul Sankt Petersburg) când femeile au demonstrat pe stradă în 7 martie, protestând faţă de închiderea muncitorilor pe o platformă de armament. A fost primul pas spre Revoluţia Bolşevică.
Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai târziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.
Ţările comuniste au adoptat Ziua Femeii, folosită ca un nou prilej de propagandă. În România, numele "sărbătorii" a devenit echivalent cu al Elenei Ceauşescu.
De altfel, mai ales în Occident, Ziua Femeii este mai puţin prilej de sărbătoare, cât de propagandă pentru feminismul agresiv, pentru egalitatea între sexe, pentru aşa-zisa emancipare a femeii şi, în general, pentru orice manifestări de stângism deşucheat şi împotriva valorilor tradiţionale ale familiei.
La 8 martie 2000 în Montreal, un grup de feministe înfocate de sărbătoare, a găsit de cuviinţă ca, după ce a vandalizat o biserică romano-catolică, să pună pe treptele ei cruci în flăcări."
Am un comentariu tarziu pentru cei oripilati de aniversarea Zilei Femeiiin 8 martie, sarbatoare pe care o considera comunista/socialista.
Da, femeile de stanga sunt cele care au luptat pentru drepturile femeii. Inainte de acesta lupta, situatia femeii era urmatoarea:
Cum arăta legislaţia la sfârşitul secolului al XIX-lea în problema care ne interesează? Iată pe scurt coordonatele condiţiei juridice a femeilor în epocă.
§ Conform articolului 195 din Codul Civil[12] femeia datorează ascultare bărbatului.
§ Dacă femeia are avere şi dotă, administrarea ei se dă pe mâna soţului, care face ce vrea cu ea fără a da socoteală nimănui.
§ Conform articolului 199 din Codul Civil, averea femeii care nu e prevăzută în dotă, aşa-numita “parafernă”, nu poate să fie înstrăinată de către femeie fără acordul bărbatului.
§ Femeia nu poate da în judecată şi nici sta în proces cu cineva fără autorizaţia soţului.
§ Femeia nu poate nici să dea şi nici să primească bani sau alte lucruri de valoare; ea nu poate să primească sau să refuze moşteniri fără ştirea bărbatului.
§ În timp ce bărbatul are dreptul de a scoate bani din bancă, femeia nu are dreptul de a retrage bani fără consimţământul soţului, chiar dacă ea a avut dreptul de a deschide cont fără acest consimţământ.
§ Conform legii pensiilor, dacă soţul moare înainte de a împlini 15 ani vechime, soţia împreună cu copiii rămâneau fără pensie şi prin urmare, erau muritori de foame.
§ Dacă femeia cere despărţirea de soţ, legea nu-i permite să părăsească casa bărbatului în timpul litigiului oricât de periculoasă ar fi această şedere pentru ea.
§ Soţul are drept de custodie asupra copiilor indiferent de condiţia acestuia (oricât de decăzut ar fi acesta).
§ Femeia nu este subiect în acţiuni judiciare cu o singură excepţie: îşi poate face testamentul fără autorizaţia soţului!
Pricina acestei condiţii juridice precare a femeii române este faptul că femeile nu au luat parte la facerea legii, considera domnul C. V. Ficşinescu la 29 martie 1898 în discursul său din Aula Universităţii din Iaşi[13]. În contextul în care citează legea engleză de la 1882 prin care femeile măritate şi-au dobândit dreptul de a-şi administra averea şi în care se referă la ruşi unde femeia măritată avea independenţă de mariaj în ce priveşte bunurile ei, domnul Ficşinescu propunea “să acordăm şi femeilor noastre independenţă în căsnicie… să înlocuim regimul dotal cu cel bazat pe separaţia bunurilor.
http://ebooks.unibuc.ro/istorie/ciupala/conditiafemeii.htm
Poate vor agitatele antisocialiste sa se intoarca la conditia anterioara celei obtinute prin militantismul de stanga!
Trimiteți un comentariu