luni, 1 februarie 2010

Oamenii lui Onţanu sabotează guvernul !

  
        Pe bd. Barbu Văcărescu se deschide un coafor. Interesată de problemă,  intru să văd ce şi cum. Pe un scaun, o doamnă în vîrstă este tunsă de o tînără. Patroana tocmai îmi  spune că sunt în pregătiri şi mă invită peste două-trei zile, cînd  uşa se deschide  şi -şi face apariţia o brunetă, însoţită de un încruntat.  " Suntem de la Primăria sectorului 2, actele la control !"  Patroana  le repetă ce mi-a spus şi mie.
  -  Atunci de ce e uşa deschisă ?
  - Suntem în curăţenie...Mai intră oamenii să întrebe....
 -  N-aveţi voie ! Şi doamna de acolo, care e tunsă ?
 -  Tînăra dă probă de angajare, iar doamna este o vecină...
 -  N-aveţi voie !
  - Trebuie să mă conving că ştie meserie, să nu chelească clienţii.
  - N-aveţi voie ! Să dea probă în altă parte !
 -  Unde, domnule, la mine acasă ?
     Soţul patroanei, om cu experienţă, intervine : Domnilor, veniţi,  vă rog,  săptămîna viitoare, să vedeţi cum funcţionează unitatea, ce angajaţi avem, cum se încasează banii...  Văd cum, la auzul cuvîntului "bani",   în ochii inspectorilor se aprinde o luminiţă :  Bine, să vă pregătiţi toate actele, tot ce trebuie,  precis venim săptămîna viitoare în control !
     Nu pot să nu mă gîndesc : orice nou magazin, unitate de desfacere a serviciilor, atelier, etc., oricît de mici,  înseamnă ceva locuri de muncă în plus, dar şi ceva bani care vin la buget sub formă de chirie, taxe şi impozite şi alte dări inventate de bocii guvernanţi.   Pic cu pic, se-adună. În acest caz, de ce statul şi autorităţile locale nu încurajează  aceste  adevărate acte de curaj ?  După ce că nu-i  sprijină cu nimic,   le mai  taie şi puţinul avînt, dîndu-le  şi-n cap,  şi-n buzunar....

9 comentarii:

Anonim spunea...

"RACHETELE ROMANESTI AU POPOSIT IN IRAN. SERVICILE AMERICANE, ISRAELIENE, FRANCEZE SUNT IN ALERTA MAXIMA "
Corespondentul teritorial al „Washington Post” a contactat mai multi jurnalisti de investigatie,  incercând sa afle daca România a livrat Iranului componente de rachete sau echipamente nucleare. Romania mai fost tinta unui scandal „balistic”, gazduit de data aceasta de CNN, care documenta ca România a livrat Irakului giroscoape de rachete balistice intercontinentale (SCUD), in cadrul operatiunii „Teacup”. Specialistii in rachete au afirmat ca România produce giroscoape de rachete SCUD. Nu demult agentiile internationale comentau astfel razboiul nedeclarat impotriva Statelor Unite in Irak si Afganistan.Reuters : ” Elicopterele americane cad ca mustele sub tirul rachetelor de tip STRELA vandute de dealerii lui Basescu. pe o filiera iordaniana insurgentilor. Rachetele romanesti sunt usor de indentificat..(Capul rachetet contine un disc modulator)…….. Rachetele sunt produse fabrica Electromagnetica Ploiesti ( Romania )
Americanii aflasera ceva despre vizita fostului director al aeroportului Otopeni la New York.
Vasilescu a fost scos pe sest din Romania sub nasul servicilor secrete. Vizita fostului director al aeroportilui Otopeni (Romania )la New York fost extrem de scurta, se pare de cateva ore.
"Vasilescu testifies a few Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in arms smuggling on the Bucharest airport and in the of Agigea zone, in the Constanta Sea Port (new and old), for military training and support of the Islamic organizations."
www.myspace.com/val2002
Vasilescu a parasit USA dupa cateva ore de sedere la New York fara sa viziteze orasul. Marturiile date sub juramant fac parte din noul dosar de acuzare prin care autoritatile judiciare americane spera sa obtina extradarea celebrului traficant de arme din Tailanda.Unul din documente a atras in special atentia.
www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=6662
PE FILIERA IORDANIANA ( SI ALTELE ) RACHETELE ROMANESTI AU AJUNS PE MANA " presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad."
Ancheta americana a dus la descoperiri de o gravitate exceptionala. Zilele mafiei Basescu (Presedintele Romaniei ) sunt numarate.
Corespondenta speciala Nipon Press by Robert Horvath
ARTICOLE COMPLECTE DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

Tanti Jeni spunea...

Credeam că numai eu pățesc d-astea...

http://cantinasociala.wordpress.com/2009/07/13/control/

Matilda spunea...

Tanti Jeni : ce să-i faci, domnii aceştia ies la vînătoare în haită, ca lupii...

Anonim spunea...

STIMATA DOAMNA.
VA DERANJEZ CU O RUGAMINTE. CONECTIA MEA CU SORIN ROSCA BLOG -S.ROSCAS , BLOGUL INTALNIRE CU DAN VOICULESCU SI CORINA CRETU BLOG A FOST BLOCATA. DE SERVICII.
ROG PE DUMNEAVOASTRA SAU ORICE PRSOANA CARE CITESTE ACESTE RANDURI SA POSTEZE ARTICOLUL DESPRE RACHETEL ROMANESTI IN IRAN PE ACESTE BLOGURI. SUNT RECUNOSCATOR.
ROBERT HORVATH
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com
PS ROG COMUNICATI DACA ACESTE BLOGURI POT FI ASESATE IN ROMANIA.

Anonim spunea...

Stiu despre ce vorbesti Matilda, dar asta este o problema veche. Inca din 1995 se intamplau asemenea lucruri. Eu am avut niste chioscuri. Doamne ce pateam!!!! Intr-o zi imi veneau 3 - 4 controale. De la primarie, de la sanepid, de la politie, de la pompieri nici nu mai stiu de unde nu veneau. Toti asteptau spaga. "Bine" ca mi-a desfiintat Basescu chioscurile ca altfel ajungeam in faliment. Asta este tara in care traim.

Elisa spunea...

De ce nu incurajeaza?Pentru ca sunt tembeli,pentru ca nu au vizune si pentru ca nu le pasa decat de afacerile lor personale si de spaga pe care o pot "inhata".

matilda spunea...

Theodora : e normal ? toată lumea ştie despre ce e vorba , dar toţi tac....

Matilda spunea...

Elisa : aşa e, sunt puşi pe căpătuială rapidă, pe spinarea celor care se chinuie să facă ceva corect.

Manole spunea...

Pentru ca in goana dupa bani, au uitat ca vaca inainte sa dea lapte, trebuie dusa la pascut.

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog