vineri, 6 august 2010

Eu nu plec, domnule Băsescu !

                                                            " România este patria mea,  restul sunt ţări "
                                                                                                O. Paler

    
     În România,  fiul meu a spus pentru prima oară " mama "  în limba română.
     În România,  nepoţii  îmi spun " dragă bunică "  în grai romînesc.

     În România,  trupul  tatălui meu  a fost îmbrăţişat de pământ  românesc.
     În România,  strămoşii mei au îmbogăţit ţărîna Cîmpiei Române.

     Aici,  în România,  am  familie şi prieteni,  am îndoieli şi speranţe, dureri şi împliniri.
     Aici,  în România,  sunt tristeţile şi bucuriile mele, amintirile şi  viaţa mea. 

     De aceea, domnule Băsescu, eu  NU  plec din patria mea pentru că aşa vreţi dumneavoastră !  Refuz să plec pentru a nu mai vedea incompetenţa, mizeria şi minciuna cu care guvernaţi acest popor.
     Dacă plec, o fac numai din plăcere, din dorinţa de a vizita, de a învăţa şi  înţelege, dar mă întorc încărcată cu aceleaşi sentimente  alese,  cu compasiune  faţă de  România mea.
     Nu  eu  trebuie să plec, nu  noi  ar trebui să plecăm,  ci  dumneavoastră,  toţi cei care-mi conduceţi patria spre dezastru şi  disperare.
     Plecaţi  definitiv !

    

21 de comentarii:

Starea NATIUNII spunea...

Eu sunt de parere ca EI sa plece la PUSCARIE !

[D][S][N] spunea...

Nici eu!

Spataru Sorin spunea...

Buna ziua,

Va contactez in legatura cu un parteneriat constand in link-exchange. Am observat ca detineti un blog foarte interesant si mi-ar face placere sa colaboram

Va propun umatoarele 2 site-uri pentru link-exchange:
-Motruinfo:
titlu:Motruinfo
link: http://www.motruinfo.ro

-Famouswhy.ro
titlul: Intrebari Faimoase
link: http://ask.famouswhy.ro/

Daca sunteti deacord adaugati cele 2 linkuri si astept un raspuns din partea dumneavoastra (includeti titlul si linkul catre blogul/blogurile dvs) pe sorin@motruinfo.ro si voi posta linkuri catre site-ul dvs de pe ambele domenii. Daca mai detineti si alte siteuri/bloguri sunt as fi dispus sa le includ in aceasta oferta si pe acestea.


Cu respect,
Spataru Sorin
Stiri si articole la http://www.MOTRUinfo.ro &http://www.famouswhy.ro

Anonim spunea...

TRAIAN BASESCU INVINUIT OFICIAL DE INSELACIUNE, FRAUDA SI SPALARE DE BANI( 30.000.000$ furati din bani publici )
 Ambasada Romaniei Washingthon
1607 – 23rd Street NW, Washington DC 20008
 Domnule Ambasador Adrian Verita
Romania se afla pe locul al saptelea in clasamentul mondial al tarilor in care se spala bani cu II5 miliarde dolari depasind cu mult Marea Britanie care spala doar 69 de miliarde. Cu exceptiile de rigoare clasa politica este involvata in infractiuni de inselaciune, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.
Administratia Prezidentiala a anuntat ca sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii va avea loc luni, la Palatul Cotroceni si va fi condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu.Cu acest prilej se va decide si asupra Strategiei nationale de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului. Culmea este ca insas Presedintele Roman
conduce o retea de crima organizata specializata in spalare de bani prin ICR, o intreprindere a statului . Sub umbrela activitatilor artistice si de promovarea
imaginii Romaniei in lume, acest grup infractional a fraudat statul cu uriasa suma de 30.000.000 $.
Probabil ca cazul cel mai usor de probat este deschiderea in SUA a unei companii fictive, Este vorba de deschiderea unei institutii fatoma care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati ” Institutului de studii post comuniste ” Maryland, din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gansteri Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes. Culmea este ca niciodata nimeni nu sa interesat daca acest instititut exista, are vreo activitate si unde se duc banii timp de multi ani de zile. Deschideti http://www.inform.umd.edu/EdRes/Research/inner/lecture.html sau CSPCS Maryland

Domnule Ambasador
Sunteti responsabil pentru toate intreprinderile statului roman ,inclusiv ICR care actioneaza pe teritiriul Statelor Unite si cum sunt cheltuiti banii publici. In consecita aveti posibilitatea de a deschide o investigatie sau a ascunde grupul infractional.
Conspiratia in acest caz de o gravitate exceptionala poate sa va garanteze inchisoare pe termen lung, chiar pe viata.

Mentionez ca m-am adresat dl Dan Viculescu Vice Presedintele Senatului Roman cerand o ancheta parlamentara in acest caz extraordinar. Atasez documentul. .http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/traian-basescu-seful-unei-agenturi-de_04.html
Va rog confirmati primirea acestui memoriu oficial si numar de inregistrare.
Robert Horvath Deva ziarist de invetigatie SUA
Documente in dosarul ICR:
 http://devanewyork.blogspot.com/
 http://www.devagallery.com/

lehman25 spunea...

@Matilda - Suntem mai multi , mai hotarati ca niciodata si nu plecam cand vrea un BETIV INCULT .
Nici el nu va pleca , dar va schimba palatul cu o cusca !

Elisa spunea...

Draga Matilda,ma supar ca tu chiar il iei in serios pe derbedeul asta.Acest neica-nimeni, cu o sumedenie de tinichele legate de coada ,nu merita nici bagat in seama.Ar trebui sa fie macar o vreme ignorat de catre toata lumea.
Este cumplit ceea ce a "editat in fraze" la ultima aparitie la televizor.
Cand spune ca nu mai au bani de ce nu-i spune cineva ca tocmai asta-i rostul lor, acolo la conducerea tarii,sa faca in asa fel incat sa aiba bani cel putin pentru salarii si pensii si apoi pentru investitii?
A spune natiunii ca ei nu mai au bani pentru tara inseamna sa te declari neputincios si sa te dai la o parte sa lasi pe altii care pot.
Nu,ca daca mai continua tot asa ne pierdem si noi mintile chiar fara sa bem in exces ca el.

Matilda spunea...

Starea NATIUNII : e clar, acolo le este locul !

Matilda spunea...

DSN : Bravo, aşa trebuie !

Matilda spunea...

Spătaru Sorin : desigur, de acord.

Matilda spunea...

Lehman25 : eu n-am fost atît de categorică în privinţa destinaţiei. Dar tu ai numit-o corect !

Matilda spunea...

Elisa : mă doare că noi toţi am ajuns la cheremul unor incompetenţi care ne sfidează, în frunte cu şeful lor care ne urăşte şi ne tratează drept proşti.
Un sfîrşit de săptămînă liniştit !

zincabeiu spunea...

Da' cine-l mai asculta de acest maimutoi ? Eu , unu, nu. Ma doare-n cot de ce spune.Nu ma intereseaza.Cat despre plecat, ar vrea el, sa nu-mi mai plateasca pensia, in urmatorii douazeci si cinci de ani, vat am de gand sa mai traiesc.Iar mama, bate toate recordurile: mananca pensie de la Basescu de treizeci si trei de ani, ha,ha,ha! Ii razbuna pe toti cei sarmani care n-au mai apucat.In rest, despre tara mea nu se vorbeste decat cu respect, domnule Nimeni.Punctum.

Anonim spunea...

Am postat pe blogul ” Intalnire cu Dan Voiculecu ” acest comentariu. Find
legat de problema emigrarii el poate fi relevant si poate interesant si pentru altii.

Bucuria de a fi propriul stapan

Acest slogan se potriveste din plin gandirii si stilului de viata american. El este
sub atac in aceste zile de catre cei care vor sa gandeasca pentru tine si sa introduca un fel de “socialism” de tip vest european. Cand m-am intors pentru prima data in tara am realizat ca aceasta este problema majora a Romaniei. Am realizat ca populatia
fiind obisnuita cu decizii venite de sus .adica de altii si sa astepte totul de la stat, se
va integra extrem de greu in sistemul capitalist. Sistemul ” initiativei libere ” inseamna sa fi propriul tau stapan. El nu este intodeauna o ” bucurie ” cum ne spune in titlu mogulul cel simapatic si inteligent. Este vorba de munca grea intr-un
sistem extrem de competitiv. In SUA majoritatea cetatenilor schimba in decursul vietii 7-8 meserii si se muta in tot atatea orase. Sistemul este maleabil si in continua miscare. Uni se duc in sus altii supravietuesc si multi se declara invinsi.
In mentalitate americana chiar daca lucrezi pentru altii esti propriul tau stapan. Esti stapan pe decizile tale si nu depinzi de vointa sau deciziile altora. Trebue sa fi tare si sa iei mereu decizii majore Am ajuns la New York la cativa ani de la absolvirea facultatii de cinematografie ( IATC – Bucuresti ). Ca sa patrunzi la Holliwood este un vis irealizabil. Am dus-o greu , spaland vase si dormind in metrou. Dupa cinci ani de mizerie mi-am dat seama ca este cazul sa iau o decizie majora si sa devin stapanul destinului meu. Am avut de ales intre a ma sinucide si a ma recalifica.
M-am inscris la prestigioasa Fashion Institute of Technology cu intentia de a deveni fotograf de moda. Pentru aceasta a trebuit sa lucrez noaptea si ziua sa ma duc la facultate. dormind cateva ore pe zi. Acolo am intalnit-o pe sotia mea Kiyoko si dupa absolvire ne-am mutat in Japonia. Pornind dela zero absolut am reusit cu timpul sa ne ridicam. Azi reprezentam televiziuni japoneze in SUA si am o firma de film in mijlocul Manhattan-ului. Nu vreau sa fiu gresit inteles. Dupa parerea mea bucuria de a fi propriul tau stapan nu tine de reusita, Bucuria provine ca ai incerat sa faci ceva cu propriile maini sau talent. Sau cu alte vorbe ” ti-ai facut-o singur”.
Fiecare din noi are in viata aceasta posibilitate si sansa .

Robert Horvath DEVA Cineast New York -Tokio

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Matilda spunea...

Zinca : excelent comentariu, mulţumesc !

Anonim spunea...

PROPUN ANTENEI 3 URMATOARELE FILME DOCUMENTARE :
.)
Filmele descriu activitatea infractionala a actualului presedinte Traian Basescu indreptata impotriva intereselor nationale si a imaginii tarii in lume.

PROFANAREA MENOREI
Filmul descrie expozitia a artistului Omar Amar Ambaki ( finalist al competitiei mondiale antisemite organizate de Teheran - 10.000 de participanti ) la New York a doi pasi de sediul ONU. Aceasta manifestare a masinii de propagana
islamica a fost organiza si sponsorata de statul roman la Institutul Cultura Roman , New York ( Presedinte de onoare Traian Basescu ).In centrul galeriei putem vedea o uriasa menora, simbolul statului Israel pe care sa manjit cuvantul Fuck. O alta lucrare semnificativa a urei de rasa, reprezinta un schimb simbolic cu caracter biblic Abraham ai intinde lui David steaua cu acelas nume primind in schimb un penis.
Trebue mentionata si participare artistilor romani care au fost intrebuintati ca diversiune si recuzita. Expozitia sa bucurat din plin de atentia presei americane si romanesti. Vezi ultimul editorial din New York Magazin
http://www.nymagazin.com/. O atentie speciala a fost acordata de prestigioasa organizatie Anti Defamation League aflata cu sediul in apropiere. Expozitie a fost vizitata de directorului venerabilei institutii Ionathan Vick care fiind puternic impresionat a trimis o scrisoare guvernului roman. Vizitatorii au fost numerosi si chiar fost organizate vizite in grup dupa ora de inchidere. Vezi vizita unui grup al politiei metroplitane.
Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
Filmul va fi prezentat inainte de sfarsitul anului la televiziuni americane si japoneze. ca si la un canal francez.
CRIMA SI PEDEAPSA
Filmul descrie crima din portul francez Rouen al capitanului Traian Basescu.
Acesta a incendiat 47 de vase creind uriase pagube materiale,
Filmul interviaza victimile incendiului . Memorabil in acest sens este mesajul adresat de uni tanar fracez care si-a pierdut vederea Presedintelui Romaniei
Filmul se incheie o vizita la un penitenciar francez unde Traian Basescu asi va sfarsi in liniste ultimii ani de viata dupa extradare. Deschideti proba audio in care Traian Basescu cetatean roman, recunoaste crima si faptul ca a falsificat probele pentru a deruta ancheta.
inregistrare basescu, traian basescu, http://blog.imperiaonline.me/traian-băsescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html,
Filmul va fi proiectat de canalul francez 5 International.

SPIONUL SECOLULUI
Filmul va reliefa un spion anti NATO specializat in spionaj militar si tehnologic care la umbrela serviciului romanesc a facut parte dintr-o retea KGB ajunge PRESEDINTELE ROMANIEI TARA MEMBRA NATO SI MEMBRA A UNIUNII EUROPENE. Filmul este bazat pe arhivele olandeze si belgiene.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/07/documentale-serviciului-olandez-basescu.html .
Este o co-productie cu Haga Film

Scriu aceste randuri din Mariland. ) Este vorba de deschiderea unei institutii fatoma care exista numai pe hartie. Milionele de dolari alocati pentru” Institutului de studii post comuniste ” Maryland, din bugetul ICR intrand direct in buzunatele a patru gangsteri , in viitor celebrii Tismaneanu , Basescu , Patapievici, MIhaes.

Deschideti
http://devanewyork.blogspot.com/2010/08/furt-de-30-milioane-de-dolari-la-icr.html

Proiectarea acestori fime creiate de compania mea Devartes Film International la Antena 3 poate avea succes de public si consecinte terminale pentu mafia de la putere.

Robert Horvath DEVA Cineast New York- Tokyo


http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Matilda, exact asta am spus şi eu... iubesc România aşa cum este ea şi mă încăpăţânez pur şi simplu să rămân aici pentru că aici s-a născut fetiţa mea, aici a făcut primii paşi, a gângurit prima oară... Aici am cunoscut seninul cerului, aici sunt prietenii mei, aici vreau eu să îmi construiesc căminul pe care mi l-am dorit întotdeauna...şi, aici vreau să îmi plimb nepoţii prin parcuri şi pe cărări de munte.

Nu vreau să plec, dar am pretenţia să mi se ofere şi să mi se respecte drepturi, pentru că de obligaţii m-am săturat!

Nu vreau să plec, dar insist să mi se ofere o viaţă de bun simţ şi condiţii de minimă etică profesională în sănătate, educaţie, cultură, etc!

Nu vreau să plec, dar îmi doresc din suflet să plece Băsescu şi ai lui oameni de mână dreaptă, pentru că de atâta minciună, ipocrizie şi lipsă de profesionalism mi s-a acrit!

Brad spunea...

Betivanul ipocrit stie mai bine ca noi ca ne trimite undeva unde nu suntem primiti ... romanii nu au drept de munca in majoritatea statelor europene (mai putin It, E) ... trebuie sa intram in spatiul Schengen ...
Tara europeana FARA drepturi europene - un prim ministru caraghios - un presedinte de tot rasul ...
:(

Florin Matei spunea...

Nu vreau să par patetic, dar eu rămân în România lui Băsescu pentru a recupera România mea. Dacă nu voi putea eu, vor încerca fiii mei, nepoţii. Nu mor, ei, caii, când vor câinii, faptul e dovedit.

Matilda spunea...

Sandrina : aşa este, de fapt ţara suntem noi, oamenii, cu bune şi cu rele, nu aceşti nemernici care ne sfidează şi ne urăsc.

Matilda spunea...

Brad : exact, nu ne putem transforma într-un popor de căpşunari ! În altă parte oricum se uită toată lumea strîmb la noi, din cauza conducătorilor noştri şi a nomazilor care au invadat Europa.

Matilda spunea...

Florin Matei : bravo, asta era ideea !

Faceți căutări pe acest blog