miercuri, 1 iulie 2009

CLUBUL DE LA BUCURESTI

Am participat - la invitatia pe care dl. Ion Iliescu a adresat-o bloggerilor si la recomandarea dnei Lucia Verona, - la a doua reuniune a " Clubului de la Bucuresti " , condus de dl. Ion Iliescu. A fost o discutie pragmatica, profesionista , despre relatiile tarii noastre cu Uniunea Europeana, politicile pre si post aderare. O radiografie corecta analizata de Liviu Dragnea, Titus Corlatean, Sorin Oprescu, amintind numai cativa dintre participanti. Desigur, a fost si presa.

Nu pot sa nu ma intreb de ce la tv nu au loc asemenea analize, lucide si necosmetizate ? " Nu fac rating" , observa dl. Bogdan Niculescu Duvaz. E adevarat, dar romanii trebuie sa afle de ce Romania plateste cotizatie la U.E. si nu acceseaza fonduri, cine se face vinovat, de ce edilii sunt sufocati de birocratie, de ce birocratia noastra e mai tare decat a lor, de ce ne prabusim, si, iarasi, cine este vinovat. Romanii au dreptul sa stie, pentru ca si din banii lor se platesc cotizatii, indemnizatii,comisioane si plocoane. Chiar daca realitatea uneori doare, visez asemenea emisiuni, ceea ce va doresc si voua !

4 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Visează, Matilda. E un vis perfect realizabil într-o societate mai aşezată, mai puţin superficială ca a noastră. Să fim optimiste!

Matilda spunea...

Astept optimul de dupa noiembrie a.c....

Anonim spunea...

Mă înscriu şi eu în clubul optimiştilor !

Matilda spunea...

bine-ai venit, rebusache !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog