duminică, 18 iulie 2010

Se aude, domnule Boc ?


       O problemă de sănătate mă trimite la farmacie.  Un bărbat cărunt aşteaptă ca farmacista să-i calculeze reţetele compensate. 
       Redau întocmai dialogul.   Poate aude cineva !

   -  Trebuie să plătiţi o diferenţă de 257 de roni.
   -  Pentru ambele reţete ?
   -  Nu, numai pentru a dumneavoastră.
   -  Nu-mi ajung banii.  Îmi puteţi da numai jumătate din medicamente ?   Aş vrea să-i  iau  şi soţiei jumătate din reţetă...

9 comentarii:

Florin Matei spunea...

Sunt convins că ,,domnul'' Boc nu aude, mergând pe principiul că nimeni nu e mai orb decât cel ce nu vrea să vadă, şi nimeni nu e mai surd decât cel ce nu vrea să audă.

zincabeiu spunea...

E orb, surd, amnezic, o marioneta perfecta , confectionata la "Aradeanna"( sa ma ierte salariatii acestei fabrici(daca mai exista, fabrica,zic).

Matilda spunea...

Florin Matei : bine zis !

Matilda spunea...

zincabeiu : Fabrica există şi face păpuşi frumoase, nu hidoşenii ca pedeleii lui Băsescu !

renata spunea...

Nu. Boc n-are nicio apăsare în domeniul ăsta. Aproape că pot să jur că şpaga se împarte exclusiv între producător/importator de medicament şi personajele abilitate să stabilească ce sumă suportă Casa de Asigurări, din preţul la liber.
Interesant ar fi fost să întrebe pacientul "şi casa cât plăteşte?" Ai fi înţeles că plăteşte juma de pachet de ţigări. Adică dacă îşi lua reţeta la liber, plătea treisute şi ceva.
N-am chef să detaliez pe blog mecanismul mafiot al compensărilor. Mi-e acru! Poate aş face-o, dacă m-ar asigura cineva că, după darea în vileag, ceva se schimbă.
Aşa, n-are rost.

Matilda spunea...

renata : te cred, eşti în măsură să ştii cel mai bine. Probabil că şi ţie ţi s-a întîmplat să primeşti o asemenea rugăminte. Este cumplit ce se întîmplă. Pe mine m-a impresionat pînă la lacrimi...

Anonim spunea...

In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
( Cod A33-2 Rom )
"Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte "curier diplomatic neinsotit" al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica." Cod A33-2 Rom
Semnat
ION MIHAI PACEPA
Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
.................... ( video testimony. )
VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

Robert Horvath Special for Nipon Press

Matilda spunea...

Radu : de acord. Îmi pare rău, dar nu ştiu cum aş putea şterge.

Starea NATIUNII spunea...

@zincabeiu,
Fabrica dupa cum spune Matilda exista, se numeste: Aradeanca.
Dar, din cate observ sunteti cam din zona de vest a tarii.
Eu sunt chiar din Arad.
In legatura cu articolul, traiesc o drama in familie, un suflet extrem de apropiat mie, are o boala incurabila, isi traieste ultimele luni din viata, iar statul nu-i ofera nimic. Cu toate ca a muncit de la 15 ani, a contribuit 43 de ani, este in pensie integrala la termen.
Medicamente, tratamente, asistenta medicala, toate le suportam noi, perfuziile, acele de seringa, tuburile, totul .... pana si asistenta medicala la domiciliu, tratamentul i se administreaza acasa, deoarece nu sunt locuri la oncologie.
Trist, cand vezi cata nepasare din partea mai marilor acestei tari, fata de cei care au muncit o viata intreaga.

Faceți căutări pe acest blog