miercuri, 29 iulie 2009

Nu trage dom' Semaca, sunt eu, Ziaristul...

De foarte multă vreme dl.Băsescu nu mai suportă presa. Cea care îl critică, cea care nu permite puterii s-o încalece sau s-o manipuleze,
mogulii, tolcşourile, analiştii cu laptop, cu barbă, cu coloană vertebrală.
Fratele dlui preşedinte îi pregăteste locul de veci unui ziarist, presa este vinovată pentru demisia dnei Ritzi (de parcă ziariştii au împins-o la furtişaguri), presa este ticăloasă, nimeni nu-şi cere scuze.
Boala se extinde periculos : oamenii preşedintelui culpabilizează presa, o pun la zid, o ameninţă, atacă ziariştii. Recent, din cercul cotrocenist unui ziarist i se transmite : mă voi ocupa personal de tine !
Cît de siguri, cît de sfidători, cît de speriaţi au devenit aceşti oameni bolnavi de putere, încît să nu le mai pese de nimic, de opinia publică, de electorat, de un elementar bun simţ! Frica lor de a-şi pierde fotoliile naşte monştrii dictaturii, iar singura care poate semnala deviaţia este presa, ultima redută.
O redută care trebuie apărată cu orice preţ, cu preţul adevărului.

7 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Foarte adevărat.

Matilda spunea...

Ar fi prea multe de spus, dar sunt atat de cunoscute, ca mi-e lehamite...

hendrix spunea...

In toate perioadele in care DICTATORII s-au cocotat la putere s-a intamplat la fel! Ei nu suporta adevarul, ei nu suporta opozitia, ei nu suporta democratia! Pe vremea lui nastase presa era cumparata. Cei recalcitranti erau saltati direct din strada, precum Mugur Ciuvica! Acum presa este jignita in ultimul hal de ba-secu, cei care nu sunt pupincuristii lui sunt tonomate, pasarici, gaozari, tampiti etc etc Slava Domnului ca mai exista oameni ca Tolontan, care aspira la dreptate, la adevar, la normalitate! Cat timp exista oameni ca el ticalosi de teapa lui ba-secu au de ce sa se teama! Nu uita ca si nastase a pierdut in 2004 datorita presei nealiniate, atata cata era (EvZ. si Romania libera, ce vremuri!).

hendrix spunea...

Am o rugaminte: n-ai putea regla ora la care apar postarile? Am postat la ora 13:36 si apare ora o3:35! Multumesc.

Matilda spunea...

Sigur ca da, asa e, singura diferenta consta in faptul ca niciun lider PSD nu si-a permis asemenea abuzuri, chiar daca n-au fost ingeri. In legatura cu ora, si eu sunt nelamurita, incerc s-o rezolv.
Am si eu o rugaminte, daca se poate, as vrea sa-ti citesc si eu postarile, dar nu stiu pe ce blog sa te gasesc.

hendrix spunea...

Draga Matilda, ma bucura faptul ca ti-ai dori sa-mi citesti postarile pe un blog personal. Din pacate nu am blog! Prefer in continuare sa scriu pe alte bloguri, dupa o perioada lunga in care am postat la Coti. Daca intr-o buna zi voi hotari sa-mi fac blog fii sigura ca te voi instiinta. Toate cele bune!

Matilda spunea...

hendrix : Imi face placere ca ma vizitezi, esti binevenit oricand !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog