joi, 14 ianuarie 2010

Doamna Lucia Verona mă scoate la tablă...

  .... şi mă întreabă ce am învăţat în anul 2009. Altfel spus,  ce am înţeles, ce am învăţat din lecţiile pe care le-am primit din partea  anului care a  trecut.   Voi  întoarce vremea înapoi, în sensul invers al scurgerii timpului .
Lecţia despre speranţă :  am învăţat că prăbuşirea unei speranţe,  a unei foarte mari speranţe, după durere şi  dezamăgire, te face mai puternic şi mai îndîrjit. Dacă eşti suficient de tare, pierderea unei speranţe te motivează să lupţi.   Mă refer, evident, la marea înfrîngere din decembrie, care a fost posibilă numai prin minciună şi furtişag.
Lecţia despre singurătate : fiind, după cum ştiţi, bunică dedicată, credeam că nu-mi ajunge timpul să cultiv prieteniile  pe care le-aş fi dorit. Pînă mi-am  deschis blogul.  Atunci am înţeles că, dacă nu comunici, dacă nu te implici afectiv, ceva se usucă în sufletul tău, acea grădină minunată din care ai vrea să oferi, măcar unui singur  om, o floare... Cînd ai prieteni, inima ta, indiferent de vîrstă, va refuza să devină cord.
Lecţia despre voinţă : nu credeam,  nu puteam să cred,  că,  la 61 de ani, voi putea să învăţ atîtea lucruri. Singura care a crezut şi m-a încurajat a fost doamna Lucia Verona. Mi-a predat abecedarul blogeristic şi m-a convins că pot ! Mulţumesc, dragă prietenă !

19 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Foarte frumos.

Brad spunea...

...multi ani de blogg-erit, Matilda !
Si tu , si Lucia, fiecare pe "felia" ei, aveti ceva de predat blogosferei !
Foarte frumos ...
...vulpita blogosferei, ce sa mai comentam !
:D

Matilda spunea...

DSN : mulţumesc, mă bucur că-ţi place

Matilda spunea...

Brăduţ : :) tu vorbeşti, care ai un blog de nota 10 cu felicitări ? Mulţumiri deosebite !

Nea Costache spunea...

Sa-ti traiasca blogul multi, multi ani, dar si stapana lui si...la cat mai multe postari!

Matilda spunea...

Nea Costache : să trăim toţi, să ne trăiască şi duşmanii, să vadă ce bine o ducem ! Încă o dată, la mulţi ani pentru Mitruţ !

nicole spunea...

:D Frumos spus!

Matilda spunea...

Nicole : o seară frumoasă, draga mea.

Lilick Auftakt spunea...

Lectia aia de speranta e o lectie excelenta! Am invatat-o si eu. Toate lectiile despre care vorbesti, Matilda, ne intaresc si ne motiveaza. Si eu am invatat multe de la Lucia, dar cel mai mult imi place lectia zambetului subtil, delicat, fin intelectual, usor ironic, pana usoara care deseneaza mici bijuterii, jocul.

Lucia Verona spunea...

Frumoase lecţii ai învăţat în 2009. Mă bucur foarte mult că eşti alături de noi, ai multe de spus.
@Lilick, mă flatezi :)

Elisa spunea...

Si eu am invatat,nu neaparat in 2009,ca numai in mine este puterea de a depasi ceva ce nu-mi place,numai in mine este puterea de a ma bucura de nimicuri,numai in mine este forta....dar toate astea vin dintr-un singur loc vin de sus,tare de sus unde ne uitam in cazuri extreme cu speranta,cu durere,cu entuziasm,ne uitam sa imploram si sa-i multumim Lui.
Draga Matilda,mergem inainte dar nu cu manie privim inapoi :)

Brad spunea...

Matilda, blogul meu nu este de nota zece - blogul tau, da !
Blogul tau emana caldura, bunatate, vorbeste despre tine care esti persoana calda - de ce crezi ca-l citesc ?!
Ca mai vin eu cu "rautacisme" - asta este altceva...

codeus spunea...

Matilda cand ma uit pe lepse imi dau seama ca mai mult sau mai putin in 2009 cercul nostru a invatat cam tot aceleasi lucruri. ma bucur mult ca ne "cunoastem" dar ne vom si cunoaste in curand. si as adauga la ce a zis Lilick despre Lucia si fermitatea lui Lucia pe care chiar o simti dincolo de zambetul acela jucaus.

Anonim spunea...

STATUIA LUI EMINESCU ESTE SFARAMATA IAR LIMBA ROMANA

INTERZISA LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DIN NEW YORK!

In prezent traiesc in America un milion de romani. O mare parte sunt concentrati in New York. Dupa caderea lui Ceausescu. pe timpul careia romanii ocoleau ingroziti cladirea sinistra de i6 etaje a diplomatiei romanesti, ei au inceput sa se adune la centrul cultural aflat in cartierul diplomatic. la doi pasi de cladirea ONU. ICR are la dispozitie unul din cele mai frumoase galerii de arta ,cu doua uriase vitrine de sticla care dau in strada si o frumoasa sala de spectale. De si suspiciosi de eterna prezenta a securistilor si a noilor activivisti culturali, care nu se deosebeau de cei vechi doar prin faptul ca furau mai mult, ei au inceput sase adune, considerand acest loc al lor. Arta prezentata era modesta si de multe ori evident propagandistica. Totusi oamenii nostrii de toate categoriile treceau peste toate si se adunau pentru a se simtii mai aproape de tara. Intelectualii subtiri de si strambau din nas umpleau salile centrului. Cei mai multi veneau pentru a se simtii acasa , a intalni un prieten si cand bugetul permitea chiar sa bea un pahar de vin si sa manance cateva sarmale de sarbatori. Au inceput sa apara si vechi diziidenti , dusmani ai comunismului care au intrat in imeduat in conflict cu agentii culturii in civil. Toate, cu bune si rele aveau ceva totusi in comun. Se petreceau in mediul si mentalitatea romaneasca. Era o oglinda aburita a unei tari care incerca sa se desprinda de comunism si a se intoarce in civilizatie. In curand aceasta oglinda a fost sparta in bucati, cioburile ei ranind pe toti care au ceva in comun.

La o saptamina dupa numirea ei in calitate de director al ICR, urata si mereu transpirata Corina Suteu declara transant nu avem nevoie de sclerozata comunitate romaneasca care vine la manifestarila culturale sa mananca fursecuri

Pentru a da greutate noului directorat. la prima actiune anticulturala ai fost trimisi pe banii romanilor, insasi vice presedintele ICR, Mihaesimpreuna cu politrucul cultural pe nume T.Morar. Dupa ce sa transmis un fel de mesaj patapievician din partea preseditelui onorific al ICR , Traian Basescu, sa anuntat ca se vorbi de acum inainte numai in engleza. Primul lucru care ma uimit, a fost faptul ca in sala nu se afla nici un strain. Al doilea lucru era ca nimeni nu vorbea aceasta limba de circulatie internationala pentru ca nu o cunosteau de loc. Un american nimerind la acesta aunare ar fi cerut cerut precis un translator. Vazand ca Corina Suteu a fost trimisa sa reprezinte sa reprezite cultura romana in USA, fara sa cunoasca doua boabe de americana iar Mihaes sa citeasca de pe o foaie de hartie balbaieli neinteligibile, in fata unei sali de romani americani, am incercat sa protestez. Interventia mea a fost deosebit de scurta probabil cateva secunde. Dupa ce am cerut reitroducerea limbii romane Mihaes a cerut sa fiu dat afara. Morar a cerut interventia politiei iar directoarea Suteu a inceput sa ma traga de de pulovar spre iesire. Din cauza ca am cerut sa se vorbeasca si romaneste pe teritoriul Romaniei ( ICR are aceasta calitate ) mi sa interzis participare la la orice activitate la ICR de si sunt artist , ziarist si cetatean roman. Imediat dupa acesta intamplare T. Morar la intoarcerea in tara, a descris cele intamplate in articolul UN PAPAGAL UNGUR BRUIAZA ARTA ROMANREASCA LA NEW YORK.

Robert Horvath- DEVA cineast New York

http://www.devagallery.com

Matilda spunea...

Lilick : ai dreptate, în tot ce-ai scris, eu n-am avut cuvintele la mine...

Matilda spunea...

Lucia Verona : De cîte ori am ceva de spus, sper să o pot face cît mai fidel şi sincer.

Matilda spunea...

Elisa : cum fără mînie ? Cîteodată îmi vine să-mi dau palme. Mie sau altcuiva, dar mă abţin.:)

Matilda spunea...

Brad : Mulţumesc, eşti gentil...

Matilda spunea...

Codeus : nici nu ştii cît mă bucur că te-am cunoscut, deocamdată, numai pe blog. Lasă că vii tu în Bucureşti...

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog