duminică, 7 februarie 2010

GALATEEA

        
          Făptura ta blîndă e rana
          săpată în stîncă de-un zîmbet....

4 comentarii:

Anonim spunea...

Făptura ta blîndă e rana
săpată în stîncă de-un zîmbet....
MOGULUL SI MARINARUL!

La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata unui popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Matilda spunea...

Anonim : ai potrivit-o... ca nuca-n perete !

Anonim spunea...

Făptura ta blândă e rana
Săpată în stâncă de-un zâmbet...
De-acuma eşti doar o fiinţă!
Şi viaţa te-aşteaptă, flămândă...
Un dans, un sărut, iubirea profundă,
Singurătatea, uitarea hapsână?
Răspunsul nu-l ştie chiar nimeni,
Nici el, menitul să-şi ducă povara născută,
Pygmalion, pietrarul, ce-a îndrăznit...
Sau, poate... Se spune... Se-aude... Se ştie...
Iubirea învinge!

Matilda spunea...

Toni : frumos....Mulţumesc !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog