duminică, 21 februarie 2010

Victoria lui Adrian Nastase



    Fara indoiala, alegerea lui Victor Ponta la sefia PSD  inseamna de fapt victoria lui Adrian Nastase.
    Inca o data Nastase si-a demonstrat calitatile de strateg si om politic cu mare fler.
    Insasi lista vicepresedintilor alesi la congres demonstreaza acest lucru. Fosti ministri  in cabinetul Nastase,  sau oameni politici foarte apropiati  domniei-sale  vor cirmui destinele pesediste. Personal am mari retineri fata de doua persoane dintre acestia, dar caile politicii sunt foarte sinuoase... Probabil, si in acest caz intervine diplomatia de partid. Vom vedea.
     Mass media ,  bloggerii, societatea civila,  vor monitoriza noua formula a PSD, democratia adevarata avand nevoie de o formatiune de stanga puternica. 
     Replica viguroasa la portocaliul care tinde sa devina totalitar.

12 comentarii:

madalina ionescu spunea...

Rămâne de văzut cât de predispus este şi Ponta la dedulcit portocaliu

simona ionescu spunea...

Scurt si la obiect, comentariul tau. Iar titlul e chintesenta. Vom fi cu ochii pe ei, clar!
Madalina are suspiciuni, nu neintemeiate, dar Geoana convenea mai mult portocaliilor. Ponta e imprevizibil, mai greu de stapanit.

Matilda spunea...

Madalina :Sigur, nu sunt excluse surprizele. Imi place sa cred ca Ponta nu se va indeparta prea mult de mentorul sau, Adrian Nastase, care e departe de a-i simpatiza pe basesti...

Matilda spunea...

Simona : evident, vom fi cu ochii pe tot ce misca ! Orice abatere de la drumul drept va fi semnalata dur .

Anonim spunea...

In sfarsit mi-a revenit speranta.

Matilda spunea...

Theodora : bravo ! Capul sus !

Lucia Verona spunea...

Matilda, numai faţă de doi vicepreşesinţi ai reţineri? Lista mea e mai lungă... Dar cred că alegerea lui Ponta e de bun augur. Nu cred că are vreo înclinaţie spre portocaliu, s-a vaccinat în 2009. Dar, de acord, trebuie să fim cu ochii pe ei!

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Eu, nu ştiu ce să spun..
Cum am spus şi pe blogul Corinei Creţu...cred că singurul om politic în care am încredere 100%...

"m încrederea în ceea ce este şi reprezintă Victor Ponta, deoarece eu cred în puterea de raţionalizare, în înţelepciunea Domnuli Adrian Năstase. Nu cred că l-ar fi susţinut pe Victor Ponta dacă nu ar fi crezut în el şi în schimbarea pe care acesta poate să o adugă imaginii partidului, DAR…, pentru că întotdeauna există un mare dar… am un mare amar în suflet în ceea ce priveşte Congresul şi anumite aspecte din partid.

- cum poate un Vanghelie să reprezinte acest partid cînd există oameni cu o mai mare consistenţă şi calitate politică, responsabilitate şi pregătire…specialişti care sunt mult, mult mai capabili şi mai adecvaţi???

- defapt cum poate un om cu limbajul şi comportamentul lui Vanghelie să mai rămână în partid? oare numai noi proştii vedem cât de multă imagine negativă produce şi cât de mult trage partidul în jos???

- cum s-a ajuns în situaţia în care nici la acest Congres să nu existe nişte candidaturi clare, clădite în timp în partid şi au fost aruncate în faţă câteva candidaturi ca şi când acestea ar fi fost singurele posibilităţi? oare unde este pepeniera calitativă a acestui partid? cum se ajunge mereu la candidaturi de necesitate şi nu de calitate??? o luptă acerbă şi frumoasă…de ce nu vedem?! unde sunt elitele partidului şi de ce dau înapoi când e vorba de aşa ceva? unde sunt opţiunile de VALOARE?

- cum spuneam cred în alegerea de a-l susşine pe Victor Ponta, dar nu ştiu de ce am revăzut în l un Geoană de acum câţiva ani… SPER să mă înşel şi să nu fi fost ales să candideze pentru acest post pe principiul: altul mai bun nu avem!

Cât despre alte dezamăgiri…nici nu mai ridic problema acum…

Am avut însă o mare bucurie şi am simţit pentru prima dată mândrie pentru faptul că întotdeauna am crezut în Domnul Iliescu, în politicianul de mare, mare valoare şi în diplomaţia sa remarcabilă.

E un adevărat lider!

Şi acum zâmbesc când îi revăd în memorie discursul fără egal…poate singurul care a meritat să mă uit la tot Congresul şi să-mi înghit lacrimile de neputinţa de a fi un om simplu, fără nici o valoare politică!"

Încă, e greu pentru PSD...
Există suspiciuni interne între membri, există orgolii, există păreri scindate şi frământări de grup. Sper ca Domnul Ponta să le facă faţă cu înţelepciunea şi puterea tinereţii :)!

Cât despre Domnul Adrian Năstase.. zâmbesc..., zâmbesc de bucurie, pentru că DA a demonstrat încă o dată că dă clasă multor oameni aşa zişi politici care împart caşcavalul în ţara asta după bunul lor plac!

O seară frumoasă vă doresc tuturor!

Matilda spunea...

Lucia Verona : da, fata de doi vicepresedinti am MARI indoieli. Ceilalti sunt in probe...

Matilda spunea...

Sandrina : ai dreptate, punctual. Vezi, nu intotdeauna sperantele rimeaza cu realitatea. Am incredere in flerul politic al domnului Nastase si vreau sa cred ca Ponta nu-l va dezamagi.

Anonim spunea...

CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea......unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii .....va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

Anonim spunea...

EXPLOZIA DEMOGRAFICA TIGANEASCA
( Trecerea de la muzica populara la manele )
Pe blogul Dan Voiculescu a inceput o dezbatere despre ajutorul social acordat famililor cu multi copii si in general sprijin pentru o natalitate ridicata in Romania.
Iata opinia mea in legatura cu aceasta importanta problema.

Domnule Dan Voiculescu
Problema are un acut caracter social. A accepta conceptul de “corectitudine politica” (political correctness) creat si promovat de gruparile politice socialist-liberale, partidele socialiste Europene si Nord Americane,NU ar trebui sa faca parte din programul dumneavoastra. Democratia reala se sprijina pe clasa de mijloc. Lasati partidul socialistilor sa fie al socialistilor iar dumneavoastra sa sprijineti elementul activ al societatii.
Concluzie
Sa nu se dea ajutor social decat persoanelor care sunt activ implicati in activitati benefice comunitatii in care locuesc.
Sa se impuna planificare familiara in cadrul etniei tiganesti. Crestera iresponsabil a populatiei tiganesti, nu este o activitate benefica tarii fiindca: schimba demografia specifica Romaniei, altereaza cultura nationala (manele vs. traditionala muzica populara) Un stat care nu lupta pentru a-si pastra etnicitatea specifica, traditiile nationale si cultura proprie, isi dezice existenta, nu merita sa fie inclus in familia statelor europene.
ROBERT HORVATH DEVA cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog