sâmbătă, 6 martie 2010

LABIRINTUL LUCIEI VERONA

  
      M-am cufundat în Labirintul Luciei  Verona.  Nu,  nu m-am rătăcit.  Autoarea este la tot pasul,  aşa cum o ştiţi : sensibilă, sinceră, subtilă...    În spatele umorului fin, descopăr urma unei lacrimi.
     Citesc şi uit să respir.
     S-a făcut dimineaţă, o dimineaţă ninsă şi liniştită.  Pun cartea pe noptieră, trebuie totuşi să dorm puţin.       
     Poate mă va însoţi Ariadna altei lumi,  poate Don Juan, sau poate zîmbetul uşor enigmatic al  doamnei  Lucia  Verona ...

    Cred că " Labirint obligatoriu "  este o lectură obligatorie.

9 comentarii:

Manole spunea...

Daca e obligatoriu, atunci ne putem opune?
Adevarul e ca nu stiu de ce, dar abia astept sa pun mana pe cartea asta! :)

Matilda spunea...

Manole : ţi-o recomand cu căldură !
Week-end liniştit !

Lucia Verona spunea...

Matilda, mulţumesc!

Matilda spunea...

Deloc,chiar de loc nu aveţi de ce !
NOI vă mulţumim !

madalina ionescu spunea...

Puţine lucruri obligatorii în lume, dar un labirint - întotdeauna. Ediţia din 2001 am citit-o, aştept să văd ce s-a schimbat în ochiul cititorului din mine.

Matilda spunea...

Mădălina : la mine este pentru prima oară şi întîiaşi dată. Şi-mi place grozav !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Cum spuneam odată...toţi oamenii mei frumoşi locuiesc într-un cuib de mierle...departe. De abia aştept să vă cunosc într-o zi şi să ne "pierdem" împreună prin labirinturi de cuvinte sensibile...

Cum voi avea ocazia am să o adaug în biblioteca mea...

Matilda spunea...

Sandrina : foarte frumos spus.
Ar fi minunat să ne întîlnim. Nimeni nu locuieşte atît de departe, încît să nu se poată îmbrăţişa. Trebuie să se poată !
Unde eşti ?

Robert Horvath spunea...

REACTIVAREA RETELEI KGB ROMANIA!
( SPIONI RUSI LA VARFUL STATULUI ROMAN )
Tismaneanu, Leonte,"Ciungul", se lauda ca pierduse o mana pe cand era in brigazile teroriste bolsevice contra Spaniei. Era agent sovietic, NKVD. Dupa vizita lui Hrusciov a fost avertizat sa termine cu spionajul. Ceausescu i-a zis lui Hrusciov, inainte de momentul '68, la vizita acestuia la Bucuresti: "tovarase, noi promitem sa va informam, mai aveti si consilieri sovietici dar va rugam sa terminati cu agentii dintre noi". Si-atunci Hrusciov i-a zis: "Pai considerati ca n-avem nici un agent la voi. Nici in China n-avem..." Si astfel sa dat dezlegare sa fie chemati 700 de agenti rusi si avertizati Sa aleaga: ori Romania, ori Rusia! Si asa s-a intamplat si cu Tismenitki. Dar ilegalistii au ramas pro-sovietici si agenti rusi.
Conform unui raport CIA aceasta retea a fost reactivata la ordinul Evghenii Primacov seful KGB care sa intalnit in secret cu Magureanu directorul SIE. Seful statiei CIA de la Bucuresti J Nicholson care a fost desconspirat agent rus, a desvaluit intreaga actiune.
Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
Astfel linia doua a spionilor rosii Tismanetky, Roman, Patapievici......etc a ramas desconspirata, dar nu pentru mult timp.
Cititi Serialul de 12 articole DESCONSPIRAREA SPIONULUI VOLODYA TISMANETKY ! DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/

Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie SUA
http://www.devagallery.com/

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog