marți, 30 martie 2010

Toni - gînd bun



         Nu ştiu dacă Toni are blog.  Ştiu însă ca face comentarii inteligente, decente, pertinente.
         El ne sfătuieşte ca în săptămîna patimilor să ne depărtăm puţin de patimile politice sau de orice altă natură şi să ne concentrăm  spre  patimile Mîntuitorului.   Corect !

         Cu puţin timp înainte de a muri,  Papa Ioan Paul al II-lea a rostit următoarea frază :  " Să nu vă fie ruşine că sunteţi oameni".
         Deseori mă întreb :  ce a vrut să spună ?  Cred că a vrut să  spună  simplu : Rugaţi-vă !  
Avem slăbiciuni omeneşti,  greşim,  uneori uităm să fim buni creştini , dimpotrivă,  facem mult rău . Celor din jur sau nouă înşine.  Pentru toate acestea Iisus a pătimit, ca să fim iertaţi.  Trebuie doar să ne rugăm Lui.

         De aceea voi urma sfatul lui Toni : voi încerca să mă apropii mai mult de sufletul meu şi al celor din jur, şi,  atît cît mă ţin puterile, să-i ajut pe cei mai puţin norocoşi.
         Dumnezeu să ne-ajute !

        

11 comentarii:

codeus spunea...

off-line Matilda vii vineri la plimbarea violet?

Matilda spunea...

Codeus : Evident !

Matilda spunea...

La Universitate, la 19,oo fix !

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Matilda...tu eşti mereu aproape de sufletul nostru şi eşti un exemplu de omenie şi frumuseţe. Atitudinea nu este un defect. Ea ne ajută să evoluăm inclusiv spiritual :).

Dacă e să privim altfel lucurile, toţi apropiaţii Mântuitorului şi chiar EL, au fost înainte de toate oameni care au pledat pentru schimbarea în bine, care s-au rugat pentru ea, care au căutat oameni care să îi urmeze...au căutat mereu picătura aceea curată şi frumoasă din oameni şi au sperat în faptul că vor reuşi să o transforme într-un ocean.

Şi tu Matilda reuşeşti de multe roi să ne faci să ne privim în interior şi să vrem să putem să fim şi altfel!

Sărbători Fericite femeie frumoasă!
Sărbători fericite ţie şi familiei tale dragi!

Anonim spunea...

CIA IA POZITIE OFICIALA IMPOTRIVA UNEI CARTI SCRISE DE AGENTII
TISMANEANU- PACEPA !
Intr-o luare de pozitie fara precedent si definitorie, Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite ale Americii se spala pe maini de asa-zisul agent CIA Ion Mihai Pacepa, fostul adjunct al DIE considerat agent pe deplin conspirat al KGB.
Clarificarea se face pe site-ul oficial al CIA, prin intermediul unei cronici la ultima carte a celui care semneaza sub numele de Pacepa, banuit a fi de fapt Vladimir Ilici Tismaneanu. Este vorbaProgramat sa Ucida: Lee Harvey Oswald, KGB, si Asasinarea lui Kennedy", prin care Pacepa/Tismaneanu incearcasa acrediteze ideea imbecila ca Lee Harvey Oswald ar fi fost agent KGB. Tismaneanu, ca orice nu stie nici macar faptul ca desecretizarea unor documente ale CIA si US SS din dosarul asasinarii lui Kennedy au dovedit deja ca bietul Oswald era agent al ONI, CIA si FBI trimis in URSS cu misiune. Volodya considera pe coperta volumului lui Pacepa ca aceasta "fascinanta si provocatoare" carte "va schimba definitiv intelegerea noastra despre unul dintre cele mai tulburatoare episoade ale secolului al XX-lea". Nu aceeasi este si parerea CIA.
Traduc din comentariul CIA despre aceasta imbecilitate marca Tismaneanu - Pacepa "Programat sa Ucida prezinta o explicatie imaginara a asasinarii lui Kennedy, dar care este de asemenea neverosimila. Pacepa nu a conectat puncte, ci a adaugat altele noi. Un avertisment de sănătate se justifică."
Deci duetul tembel este trimis la analiza psihiatrica sau la casa de nebuni.
Cititi articolul complect care face parte din serialul de 12 articole " DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY.
Deasemenea pe acelasi blog cititi : ATAC BANDITESC IMPOTRIVA ANTENA3 ( BASESCU ANCHETAT DE FBI )
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/vol52no2/intelligence-in-recent-public-literature.html

Anonim spunea...

Mulţumesc, Matilda, pentru că susţii postul acesta dim Săptămâna Patimilor, postul care ar trebui ţinut nu numai în privinţa alimentaţiei, ci şi în privinţa gândurile care ne consumă şi a cuvintelor prin care ni le exprimăm...
Aşa că fac această unică postare din timpul acesta, după un oarecare proces de conştiinţă, îndemnat de trei considerente:
1. Să-ţi mulţumesc pentru iniţiativă şi pentru aprecieri, cu toate că ele mi-au provocat ceea ce aş fi vrut să evit, de fapt, în această perioadă de priveghi, de tristeţe şi de aşteptare, adică un sentiment inefabil de bucurie... Ce să fac, sunt om, şi nimic din ceea ce este omenesc nu-mi este străin... Inclusiv păcatul... deşertei vanităţi...
2. Să aduc în atenţia tuturor celor care consideră că ar merita următoarea propunere:
Având în vedere că 2 aprilie este Vinerea Mare, ziua marelui miracol al drumului Golgotei, Drumul Crucii, drumul care ne poartă de la moarte spre viaţă, alături de Mântuitorul nostru,
m-am gândit că ar fi potrivit ca, la întâlnirea marcată cu mov, să fie adăugat şi un mic semn al stării noastre de doliu, o discretă panglicuţă la rever, să zicem, cu o semnificaţie precisă pentru creştini, şi cu semnificaţia doliului purtat pentru biata noastră ţară, aflată în coma în care se află, pentru ceilaţi...
Spun asta deoarece ştiu că sunt suficienţi participanţi care au alte credinţe, inclusiv credinţa în nimic...
Unul dintre ei mi-a răspuns, de exemplu, la o postare de felicitare cu prilejul Floriilor, că apreciază foarte mult scrierile mele despre personaje imaginare, acestea fiind Isus Cristos şi evanghelistul Matei... Paradoxal, numele lui este Florin!
Dar nu despre asta vreau să scriu...
Doar depre o micuţă panglică neagră, la rever...
3. În mod miraculos, anul acesta Învierea Domnului este sărbătorită de toată lumea creştină în aceeaşi perioadă, în care, absolut neobijnuit, şi evreii sărbătoresc Ieşirea, Passover-ul, Exodul...
Ambele mari treceri, de la Robie la Libertate, şi de la Moarte la Viaţă, sărbătorite împreună!
De aceea aş vrea să repet, chiar să repet, pentru orice vrea să-l asculte, mesajul biblic de îmbărbătare:
„Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă. Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi înaintea împăratului Asiriei şi înaintea întregii mulţimi care este cu el; căci cu noi sunt mai mulţi decât cu el. (2Cron.32.7)
Spuneţi celor slabi de inimă: „Fiţi tari, şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru, răzbunarea va veni, răsplătirea lui Dumnezeu; El însuşi va veni şi vă va mântui.” (Is.35.4)
Nu vă temeţi de împăratul Babilonului, de care vă este frică; nu vă temeţi de el, zice Domnul, căci Eu sunt cu voi ca să vă scap şi să vă scot din mâna lui. (Ier.42.11)
Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă. (Mt.10.28)
Dar Isus le-a zis: „Eu sunt, nu vă temeţi!”
(Io.6.20)
E Miercuri...
Joi, Vineri...
Sâmbătă...
DUMNICĂ!

Anonim spunea...

Cred ca papa a vrut sa spuna ca ar trebui sa invatam ca suntem doar oameni si ca e cazul sa ramanem oameni.

codeus spunea...

Matilda nuu la universitate. la ora 17 ne gasesti la Romana, eu si Lilick vom porni de acolo ,nu stiu cine va mai fi, nu-i cunosc. altii vor veni de la Unirii. este harta traseelor la Lilick pe blog. Deci pe mine si pe Lilick ne gasesti la Romana de unde vom pleca pe la 17 si 5 minute cred.Nu stiu daca vine Luluta ca e putin bolnava

Anonim spunea...

BASESCU - CEAUSESCU - BASESCU
( UNITI PRIN ASPIRATII SI DESTIN )


DOCUMENTUL CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacterioogica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul " " DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII " aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri 7 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.
ARTICOLUL COMPLECT PRELUAT DIN NEW YORK MAGAZIN POATE GASIT PE BLOGUL ROBERT HORVATH- DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Brad spunea...

SARBATORI FERICITE, MATILDA !
HRISTOS A INVIAT!

Matilda spunea...

Dragii mei,
Îmi cer scuze că nu v-am răspuns în cursul săptămînii. M-am recules puţin, dar am şi muncit mult. Vă doresc tot binele din lume, tuturor !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog