miercuri, 30 iunie 2010

Teama preşedintelui

        Aţi mai văzut marinar să se teamă de  furia apelor ?  Dar de furia mulţimii...

        Băsescu stă ascuns la Cotroceni şi-şi admiră opera , adică agonia unui popor  al cărui  preşedinte îşi imaginează că este. 
       Mor oameni,  zeci de case sunt luate de ape, chipul României este scăldat în lacrimi, dar frica marinarului este mai presus de orice. Nu-i pasă de nimic, de nimeni. Nici măcar de potop. Doar de propria teamă, vecină cu spaima vînatului urmărit de ogari.  De ogarii din presă. De furia românilor dispreţuiţi de puterea portocalie, sărăciţi şi lăsaţi de izbelişte. 
        Preşedintele nu-şi părăseşte reduta. De acolo,  de sus,  dă ordine,  îşi numeşte  favoriţii în posturi cheie,  clica politică trebuie recompensată, nu-i aşa ?
       Moise de Cotroceni le-a promis românilor că-i traversează deşertul.
       Dar  potopul ?

   

11 comentarii:

Florin Matei spunea...

De câteva minute tocmai am pus punct (şi eu), pe blogul personal, unui articol cu tema asta. Nu cred că de teamă stă ascuns. Mai degrabă coace ceva şi, cum bine spui şi tu, la adăpostul tăcerii îşi consolidează domnia, numindu-şi oameni fideli în posturi-cheie. Mai pe româneşte, ne pregăteşte o plăcintă, doar-doar ne-om sătura odată...

Matilda spunea...

Florin Matei : sigur, ai dreptate. Cine ştie ce surprize băsesciene ne aşteaptă. Orice e posibil din partea lui.

codeus spunea...

si totusi, oricate planuri are, are si o mare necunoscuta, reactia popolatiei, io am impresia ca totusi mai nou are insomnii, sa nu-mi spuneti ca nu se uita peste umar

Matilda spunea...

Codeus : Ca să aibă insomnii, ar trebui să aibă conştiinţă, ceea ce mă îndoiesc...

zincabeiu spunea...

Da, isi admira opera. Si cred sa-si schiteaza perioada post-Basescu !

Anonim spunea...

BEN LADEN IN ROMANIA
( RAPORT AL SERVICIULUI FRANCEZ )
fragment
Serviciul francez a descoperit ca compania Terom S.A. din Iasi au trimis la o banca din Franta, periodic, sume de ordinul milioanelor de dolari. Cercetarile au descoperint ca banca unde ajungeau banii, ar apartine celebrei familii Ben Laden. Documentele aflate in posesia serviciului francez dovedesc ca patronul Terom, sirianul Nanaa Ammar (37 de ani), a fi folosit mai multe firme-fantoma si, impreuna cu un cetatean arab care are un cont in Banca SBA (societate bancara araba din Paris si cu sucursale la Geneva, Limassol-Cipru si Damasc-Siria), a spalat sute de milioane de dolari, banii ajungand, se pare, la celebrul Ben Laden,seful AL QUEDA in a carei sfera de influenta se afla si Banca SBA.

Conform raportului efectuat de expertii serviciului Terom SA, Ammar ar fi plimbat sume importante de bani prin mai multe firme - SC DA DULCE SRL, SC RACHEL 2002 SRL, SC COM PREST SERV etc. - banii fiind scosi apoi din tara prin contul de la Banca SBA - Franta, detinut de arabul Ziad Wazzan. Expertii francezi care au descoperit "caracatita financiara" de la Terom, scriu "Se constata ca Nanaa Ammar a avut in toate cazurile tangente si chiar implicatii directe cu aceste firme. In situatia firmei DA DULCE SRL s-a observat caa avut relatii directe cu firma Terom Iasi, ci doar prin interpusi, aceasta a inchis circuite financiare cu Ziad Wazzan din Franta, care la randul sau il imprumutase pe Nanaa Hassan (fratele lui Ammar) cu sume de bani in vederea creditarii SC Terom. Modalitatile prin care au circulat banii, modul in care au fost utilizati si scopul utilizarii constituie elemente certe ale infractiunii de spalare de bani".

230 DE MILIOANE DE DOLARI

Expertii au descoperit ca intre Terom, care este cel mai mare producator roman de fire si fibre poliesterice, si Banca SBA, a fi transferat sume importante de valuta. In actul de sesizare se face clar legatura cu afacerile familiei Ben Laden: "Banca SBA (Societate Bancara Araba), la randul ei, face parte din grupul de banci aflate sub influenta familiei Ben Laden. Exista probe ca si prin intermediul acesteia s-a finantat terorismul international si ca o parte din aceasta finantare ar proveni si din relatiile economice cu grupul de firme mentionat". . Pe de alta parte, Nanaa Hassan este acuzat ca prin folosirea de firme-fantoma si firme false cu sprijinul functionarilor de la RIB - Sucursala Mosilor, a transferat in afara Romaniei in cursul anului 2009 in total suma de 230 milioane USD.

URMARITI PRIN INTERPOL

Simtindu-se urmati fratele lui Nannaa, Hassan, implicat in afacerile de la Terom, a parasit tara, cu destinatia Siria. Fratele sau, Nannaa, a ramas o perioada in tara, pentru ca apoi sa dispara fara urma. Intr-o declaratie facura la SRI "Ar fi foarte bine sa am legaturi cu Ben Laden. Asta inseamna ca as fi un om important. Acum aud pentru prima oara de la d-voastra. Nu ma apuc eu de asa ceva. N-am bani depusi decat in bancile din Romania. N-am nici un ban pe afara", declara sirianul. In ciuda interdictiei de a parasi Romania, sirianul s-a facut nevazut.
Se pare ca nearestarea sa facut la insistentele unui apropiat al Presedintelui Romaniei Traian Basescu

BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL.

Familia Ben Laden este considerata una dintre cele mai bogate din lume, avand afaceri in domeniul constructiilor, petrolului, bancar si comert in SUA, Europa si Asia. Dupa atacurile de la 11 septembrie de la New York, Osama Ben Laden a fost renegat in mod oficial de familia sa, dar, se pare, numai de fatada. Raportul francez dovedeste legatura intre serviciile romanesti si terorismilul international asigurat de ofiteri superiori de origine araba ramasi in organizatie de pe vremea lui Ceausescu.
Va continua
Robert Horvath for Nippon Press
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Lucia Verona spunea...

Se pare că plînge...

Matilda spunea...

Zinca : supravieţuim, să apucăm perioada postbăse ?

Matilda spunea...

Lucia Verona : ... şi nu mai e "dragă Stolo", ci "dragă Boco", cel huiduit copios .

Anonim spunea...

CIA: IOANA BASESCU AGENT CUBANEZ
Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Arabii lui Ceausescu erau teroristi, pe cand cei ai lui Iliescu sunt combinagii si contrabandisti de arme si tigari. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.
Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorii Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack .Contrabanda de tigari este pivotul central al sprijinului clicii Basescu pentru Ben Laden si terorismul international. Lucrurile au mers atat de departe ancat guvernul american declara acum 3 saptamani ca Bucurestiul este centrul financiar Al
Queda prin sumele uriase de bani provenind din contrabanda de tigari.
Filiera Cubano - araba
Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.
De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii "Casa del Habanos", de la Hotelul "Athénée Palace Hilton".La Registrul Comertului din Cuba, firma Allanco Holding SA figureaza ca distribuitor de havane in Romania, prin presedintele ei, Karim Allan Bandack. Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa.
|n luna mai 2008, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack, pentru a prelua reprezentanta "Casa del Habanos". Aceasta calatorie a intrat in atentia serviciului american. Festivalul International de Trabucuri este o uriasa manifestatare internationala au participat cateva sute de producători din peste 40 de ţări. Renumitul festival conţine recepţii, vizite la plantaţiile de tutun şi diferite concursuri care sunt intrebuintate de DGI de racolare de spioni. Filajul a armarit-o pe Ioana Basescu pas cu pas. De această dată, în ultima zi a festivalului, marele absent a fost "El Lider Maximo "Este pentru prima dată cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza stării de sănătate.
Intalnirea secreta dintre Fidel Catro cu agenti arabi la care a participat si Ioana Basescu a fost exrem de scurta . Discutile au continuat in prezenta generalului Armando Ocoa. CIA mentioneaza ca Fidel Castro este unul din cei mai bogati oameni de pe glob averea sa fiind in jurul de 550 milioane $ dar se pare cu banii plasati in Elvetia se ajunge la 999 milioane. O mare parte a fost obtinuta prin contrabanda de trabucuri si tigarii in jurul lumii. In concluzie Ioana Basescu si in special tatal ei , a intrat in colimatorul serviciilor occidentale, fara posibilitate de... scapare.

Robert Horvath USA Corespondenta speciala pentru Nipon Press

http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Mai bine rămânea la Cotroceni decât să îşi bată joc de durerea şi disperarea acelor oameni! Multă nesimţire poate să se ascundă în unele fiinţe umane!

Faceți căutări pe acest blog