marți, 6 iulie 2010

Învăţaţi să nu fiţi singuri !

 
      Noroc că nu suntem singuri în univers !  Dar în ţara noastră suntem singuri.
      Nu avem guvern. Criza financiară din România o rezolvă FMI şi Banca Mondială. Sunt singurele care au programe şi soluţii. Aşa-zişii guvernanţi  români sunt preocupaţi numai de fotoliile şi buzunarele lor.
      Nu avem preşedinte. Avem doar un reprezentant la Cotroceni care ne ceartă, ne jigneşte, ne umileşte. Bolnav de ură şi de nervi. Preşedintele republicii Băsescudrea.
      Ne avem numai pe noi. Singuri.
      Soluţia ?  Să ne unim noi, cei singuri, să-i înlăturăm pe cei care ne desfid, şi să ne alegem conducătorii pe care ţara aceasta îi merită . Înainte de a ne obişnui cu această singurătate naţională.

34 de comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda, de dimineata m-am trezit cu gandul (nu stiu daca nu am si visat) sa facem ceva si sa ne separam de ei. Total. Sa nu mai avem nicio treaba, sa nu ii mai bagam in seama... Stiu ca nu se poate, dar ce solutie avem? Trebuie sa fortam partidele de opozitie sa iasa la atac. Astia ne aduc la sapa de lemn.

nicole spunea...

Sper sa reusim sa facem cum spui tu, Matilda.
Totusi nu e usor sa invingem nepasarea multora...

Matilda spunea...

nicole : curînd ne va ajunge cuţitul la os, tuturor. Să vezi atunci...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Toni spunea...

Cum naiba, ăia doi şi pe ei, şi pe noi, iar noi, ăştia nenumăraţii, nu ne avem nici măcar pe noi?!
Până la urmă, ne-om alegm şi noi cu ceva...
Cu ei!
Fiecare pe ce-o pune mâna!
Nici nu ştiu ce să aleg...
Vuitonul sau sticla de Teachers?!
Hai că glumesc!
Evident că ştiu! ;)
La pahar renunţ.
Poate i-o fi cuiva sete şi n-are din ce să bea.
Sângele! ;)

Florin Matei spunea...

Îndemn cât se poate de rezonabil, dacă facem abstracţie de cele câteva accente patetice.

Numai că noi, cei singuri (şi aici, dă-mi voie să mă includ şi pe mine), vom fi întotdeauna mai puţini decât cei intraţi veşnic în cârdăşii. De aceea, nu cred că vom putea vreodată să ne alegem conducătorii pe care îi merităm noi, nu ţara. Că ţara, în întregul ei deprimant, are - har Domnului - exact conducătorii pe care populimea ei îi merită.

Sper să nu consideri că te-am contrazis... Mi-am spus doar o părere vis-a-vis de eforturile (altfel sisifice) pe care noi, partea aia mică a cetăţii, le visăm...

Matilda spunea...

nicole : nepăsarea se mai poate învinge, dar nesimţirea...

Matilda spunea...

Toni : Nu, Teachers în niciun caz ! Ce avem şi noi prin casă : topor, furcă, furculiţă...:)

Matilda spunea...

Florin Matei : Îmi place să cred că noi suntem mai mulţi, caracatiţa nu poate fi atît de mare.
Evident că nu m-ai contrazis, doar nu sunt Băsescu, să nu suport o părere paralelă cu a mea. Noi, " partea mică a cetăţii " discutăm prieteneşte, ce Dumnezeu !

zincabeiu spunea...

Eu cred in solidaritatea romaneasca.Chestia e ca trebuie sa avem rabdare Rezervele de rabdare nu s-au epuizat si nici ura nu s-a dospit suficient.

Matilda spunea...

zincabeiu : exact ! Aşa este.

Matilda spunea...

Lilick : tocmai o "admiram" pe Duduia, care s-a dus la petrecere cîmpenească îmbrăcată în costum naţional. Penibil, sfidător şi scabros. Chiar îşi bat joc.
Ai dreptate, să-i ridiculizăm, să-i aruncăm în derizoriu, iar noi să ne vedem de treabă.

Brad spunea...

Prea tarziu ...
Ma mir ca esti asa pornita DOAR impotriva sus-numitilor ...omul care a ingropat Ro, impreuna cu basel, nu este boc, udrea sau videanu...
Este un om fata de care aveam un mare respect ...sta in umbra si loveste miseleste si pe termn lun...
Numele lui:
ISARESCU - autorul salvarii bancilor austriece care ne impovareaza cu cele mai mari dobanzi din Europa ...
Nastase: omul care a permis vanzarea resurselor de petrol si gaze romanesti...
...cel care a creat cadrul: asasinul de iliescu ( are pe constiinta mortii de dupa 22 dec si de la mineriade ) ...

Matilda spunea...

Brad : nu trebuie să uităm trecutul, ai dreptate. Dar prezentul ne îngroapă ! Dacă pînă de curînd mai puteam respira, de cînd au venit portocaliii, numai dezastre avem pe cap !

Elisa spunea...

Matilda,subscriu :)

Anonim spunea...

Asta am zis şi eu.
Pe rând!
Nici Făt Frumos, cât era el de Făt şi de Frumos, n-a tăiat toate capetele balaurului dintr-o dată...
Important e să cadă primul...
Restul se rostogolesc de la sine...

renata spunea...

Matilda,
Noi spunem "ar trebui să facem..." şi automat ne gândim la ceilalţi, nu la propria persoană.
Odată CTP-ul a fost întrebat într-un interviu dacă acum ar mai ieşi în stradă ca în '89. A zis că da, dacă ar vedea că s-au mai strâns deja câţiva inşi.
Mă urmăreşte răspunsul ăsta, fiindcă e caracteristic românilor.
"Să facem! Începe tu!!

Vania spunea...

Trebuie să fie puţin mai rău, şi-o să dispară ăştia de la sine. Ulterior, rămânem cel puţin cu satisfacţia că ne-am scăpat de ei...

Manole spunea...

Da, Zinca are dreptate. Nu s-a dospit inca ura, dar o sa bubuie...incepand cu sfarsitul lui septembrie si mai ales cu prima factura la caldura...

Matilda spunea...

Elisa : ştiam eu că pot conta pe tine ! :)

Matilda spunea...

Toni : desigur, că şi peştele de la cap se-mpute.

Matilda spunea...

Renata : spiritul justiţiar capătă uneori aspecte stranii. Unii cu vorba, alţii cu fapta. Depinde unde se află numărul cel mai mare...

Matilda spunea...

Vania : sigur, răul cel mare vine odată cu frunzele ruginii.

Matilda spunea...

Manole : .. şi-atunci să vezi !

Anonim spunea...

FBI

International Operations Division – Joseph M. Demarest, Jr.

In aceste zile cand presa si opinia publica este preocupata de spionii rusi infiltrati
in SUA trimit atentiei dumneavoastra cazul spionului rus Vladimir Tismanetki. Actiunea de infiltrare a fost o actiune organizata de serviciul romanesc in colaborare cu cel sovietic .Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrareain SUA sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta. Anexez documentele pertinente acestui caz,. Va rog a confirma primirea si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Cineast -Cetatean american.

DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANETKY
Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) - Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei PCR ( partidul comunist ) deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste in vestul european cu un pasaport romanesc vizat de consulatele romanesti, iar apoi cu pasaport fals timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta....etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ..... cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. --PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE.
Sunt convins ca veti acorda atentia cuvenita acestui caz.

A

Brad spunea...

Ref la situatia pol actuala, inca din non-dec 2009 spuneam ca abia in toamna anului 2010 se vor inregistra niscaiva miscari mai ample ... dar nu vom obtine evident nimic altceva decat capul lui motoc ...ori asta nu repara situatia ec ...iar anticipate nu vom avea decat daca situtia ec se va indrepta catre ceva cu plus ....nu uita, si salvatoriii sunt tot romani ...
Personal , nu dau doi bani pe VV ( cunoscut pers), si mai este un F, de varsta mea, cu ceva studii pe Iasi, la Dimitrie Cantemir ,,,daca ala va ocupa o functie in stat - suntem morti !
...e prost de baune ...

Anonim spunea...

Buna ziua.
Sunt prieten cu TEO si va recomandat pentru link exchange. Va rog sa ma cititi si sper sa acceptati.
Va multumesc.

Anonim spunea...

Matilda draga mea, Societate este prieten cu mine Theodora0303 :) Te rog frumos sa il adaugi si pe el la tine in blogroll :)
Multumesc!

Anonim spunea...

Incerc si nu reusesc sa postez la tine pe blog :(

Anonim spunea...

Ei uite ca pe asta l-au primit.
Deci sa reiau.
Spuneam ca si eu as vrea sa ne separam de ei ca si Lilick dar nu se poate din pacate.
Cum sa fortam paridele sa faca ceva?
PSD-ul nu vrea. De fapt Ponta nu vrea. Iliescu si Geoana au fost de acord.

Brad spunea...

Matilda, ramai prietena mea si daca ma stergi din blogroll, din motive de spatiu ...
Uite ce vesti ...
...poate ai aflat...
http://www.youtube.com/watch?v=CRlTTEa69cU

Anonim spunea...

Noi i-am ales noi ar trebui sa-i destituim din functie, deoarece nu asigura un trai decent populatiei conform constitutiei.

Brad spunea...

... nicicand Constitutia nu a fost o vorba mai goala ca in prezent ... legi nerespectate, ploaie de OG-uri, de OUG-uri ...pentru ca , prieteni, tre' sa va reamintesc ca au fost si dictaturi care respectau legile ...da , erau dure sau nedrepte, dar erau respectate ...

Matilda spunea...

societate, Theodora0303 : s-a rezolvat ! Întotdeauna îmi place să-mi fac prieteni noi.

Faceți căutări pe acest blog