vineri, 9 decembrie 2011

Resuscitare inutilă

   Moneda europeană trebuie susţinută de economie. În ultima vreme, politica economică a mai-marilor europeni s-a concretizat prin trimiterea în şomaj a mii de oameni,  micşorarea  salariilor şi a pensiilor,  într-un cuvînt : austeritate !  Totul pentru salvarea monedei unice.
  În România aceste "viziuni" au fost cele mai dure. Puterea de la Bucureşti nu gîndeşte cu capul din dotare, iar  în lipsa unei strategii proprii, s-a supus orbeşte unor recomandări aberante şi păguboase, chiar accentuîndu-le, pe spinarea majorităţii  românilor.
  Scăderea puterii de cumpărare a populaţiei duce implicit la scăderea consumului care, indiferent de produsele la care ne referim, trage după sine scăderea producţiei.
  Fără producţie, economia moare.
  Este un cerc vicios din care Marea Europă speră să scape uniformizînd sărăcia. Şi adîncind-o la români.
  Iar Băsescu hotărăşte peste hotare în numele poporului său, fără să-l consulte.

11 comentarii:

Loreta spunea...

Ai prefera rubla?

Matilda spunea...

Loreta : glumeşti, nu-i aşa ?
Alta era problema....

Elisa spunea...

Daca base a luat hotarari de neluat pe plan intern, de ce m-as astepta sa ia altfel de hotarari pe plan extern, dar care afecteaza tot poporul?! Stim ca-i incompetent,stim ca-i impostor,stim ca nu are viziune legata de tara asta ci doar de el si ai lui,asa ca ma miram daca avea o atitudine ca englezu' sau alti diplomati.

Matilda spunea...

Elisa : aşa este ! Ce mă doare cel mai mult este atitudinea de dispreţ pe care o arată făţiş preşedinţii celorlalte state faţă de Băsescu. Din cauza atitudinii
externe nepotrivite a Cotrocenilor, ţara noastră este descalificată şi ignorată.

Roxana spunea...

E vre-un presedinte care nu a dus Romania de rapa?

Matilda spunea...

Roxana : chiar aşa de grav ?

Roxana spunea...

Nu Matilda!
Daca spui tu, situatia e roza si placuta.
Tot inainte!

Matilda spunea...

Roxana : draga mea, cred că n-am fost explicită. Întrebam dacă a existat un preşedinte în România post-decembristă care să ducă atît de grav situaţia ţării spre prăpastie !
Situaţia nu e roză, e... portocalie, spre maro !

codeus spunea...

am ramas interzis cand am auzit cuvintele care nu as fi vrut sa le aud din gura nimanui cu atat mai putin din gura presedintelui tarii. "eu mi-am asumat, Parlamentul sa faca ce vrea.". pentru mine e clar ce fel de individ avem in fruntea tarii, pentru voi? detaliind un pic Basescu a plecat la reuniune fara nici un madat, din aceasta propozitie iti dai seama ca el asta si crede ca el find presedintele tarii poate face exact ce-i fata mintea. gandidnd la chestia asta eu deja ma pregatesc sa ascult cu sunetul la minim din nou "Europa Libera", aia care se va reinfiinta special pentru Romania

Anonim spunea...

MANDAT ?

Stoia Daniel spunea...

Sunt 3 probleme majore care nu au plecat de acum...
Probl. Financiare, politice si educationale
Au plecat de la primul presedinte.
Acum toate oalele se sparg in capul celui aflat la putere.
Sa fim realisti....cat de bine a fost cu Iliescu si Constantinescu?
S-a furat ca in codru, ba mai mult acum cei aflati la putere sunt obligati sa suporte greutatile lasate de mai marii hoti.

Faceți căutări pe acest blog