miercuri, 11 ianuarie 2012

De cine se teme preşedintele ?

  
   Cîţiva bucureşteni au ieşit în stradă pentru a-l susţine, absolut corect, pe doctorul Arafat.  Mai tîrziu, şi  cîţiva clujeni.
   Preşedintele a susţinut o conferinţă de presă în care l-a minimalizat, ironizat, desfiinţat pe Arafat.  Matelotul-doctor a apărat, împotriva tuturor evidenţelor, noua Lege a sănătăţii, ca un mare profesionist ce se află.
   Dincolo de incompetenţa, virulenţa şi bîlbîiala prezidenţială, s-a simţit iritarea şi teama preşedintelui. Teama de românii de care-şi aminteşte numai în anii electorali. Români  care, iată, acum au ieşit în stradă  pentru a apăra un  OM Nu  pentru a-şi adula  preşedintele portocaliu.

   Un lucru e cert : Traian Băsescu are în buzunarul prezidenţial cîţiva raezi  nerăbdători să radă miliardele de lei care se învîrtesc prin sistemul de asigurări de sănătate, iar acest Arafat îşi permite să se opună !

4 comentarii:

renata spunea...

"câţiva bucureşteni" - ăsta-i necazul. Nu o sută, nu o mie, nu un milion. Doar câţiva.
Am ajuns, Matilda, să aştept cu nerăbdare şi cu o viitoare sclipire ticăloasă în ochi, ziua în care toate bătrâioarele mele care încă îşi iau compensata şi spun "ce-o vrea Dumnezeu! Pe cine să votăm? Ce? E altu' mai breaz?!", vor pleca fără medicamente, fluierând a pagubă. Fiin'că sunt unii mai proşti ca maimuţele: nu pricep, teoretic, ce urmează, trebuie să simtă pe pielea lor. (Uneori sunt mai rea ca Mircea Badea!)
Atunci las-aşa! Să-i înfometeze, să-i congeleze, să le ia pastila de tensiune de la gură, să-i bage în groapă! Poate, totuşi, vor înţelege.

Matilda spunea...

Renata : ei, şi tu, fiica mea Bruta ?! Ai uitat că şi eu sunt pensionară ? E drept că nu-mi iau compensata, dar gingko biloba pentru memorie, DAAAA... :))
Nu eşti mai "rea" decît Mircea Badea, dar eşti în eroare : numai pensionarii crezi că... ?

zincabeiu spunea...

Cei care umilesc azi cetatenii n-o fac la intamplare, chiar daca sunt disperati.Ei cunosc foarte bine psihologia poporului roman, capacitatea lui de a rabda, toleranta dusa pana la limita prostiei , inertia in care ne balacim de veacuri.
Si li s-a mai atrofiat si instinctul de conservare.
Dar mai cred ca lucrurile se vor indrepta si poporul se va trezi; dar nu acum, noi nu vom mai apuca ziua aceea.
Eu cred in ispasirea pacatelor, chiar si a acelor colective.

Matilda spunea...

Zinca : sunt convinsă că nu mai este mult pînă să ne ajungă cuţitul la os. Cu siguranţă vom prinde acea zi, iar în acea zi voi fi şi eu în stradă, ca toată lumea !
Să ne ajute Dumnezeu !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog