duminică, 18 aprilie 2010

Întîmplarea

     Am cumpărat un ziar pe care de obicei nu-l cumpăr. Din întîmplare. Am citit, tot din întîmplare,  ceea ce nu citesc de obicei : un ferpar. Aşa am aflat că un fost profesor de la liceul  "Mihai Viteazul"  a plecat să predea şi celor din ceruri. A fost un dascăl bun, prieten cu elevii, profesor exigent, dar şi confident al  băieţilor care începeau să aibă mici probleme în idila care tocmai înmugurea.  Şi nu erau puţini.
   Am fost la biserică să-i aprind o lumînare. M-am uitat cu atenţie în jur : niciunul din colegii sau colegele din liceu nu au trecut pe acolo. Nicio floare din partea profesorilor de acum. Trecuseră anii...
   Totuşi, din atîtea generaţii de elevi, nimeni nu şi-a mai amintit, peste timp, de bătrînul profesor ? La groapă l-a însoţit numai familia, şi aceea înjumătăţită...
   Oare ce-ar mai trebui să facem în rapidul curs al vieţii,  pentru ca, exceptînd familia,  măcar un om, unul singur, să refuze uitarea ?

13 comentarii:

Elisa spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze la dreapta sa!
Nici eu nu ma astept sa ma retina...haha...cineva atunci ,asa-i viata,esti bun pana faci ceva bun pentru altii,apoi...Dumnezeu cu mila Lui :(

Matilda spunea...

Elisa : din păcate, ai mare dreptate ! Sunt multe cazuri cînd, vii fiind, ne mai uită lumea, iar cînd dispărem de tot...

Anonim spunea...

Aproape ca nu conteaza...zinca

Anonim spunea...

DESVALUIRI SENZATIONALE - CITITI NEW YORK MAGAZIN
Cea mai importanta carte scrisa despre razboiul din Irak spune New York Times
despre varianta in engleza a cartii DACA TRECI PRIN CASA MORTII de Victor Nicolae. Cartea este bazata pe interviurile cineastului si ziaristului de investigatie
Robert Horvath- DEVA din New York . Dupa ani de investigatii si studierea aproape a tuturor documentelor despre armele de distrugere in masa detinute de Saddam cineastul a ajuns la concluzia ca ARMELE LUI SADDAM AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA. Noile documente descoperite vor fi in curand prezentate unei comisii al Senatului SUA.
Varianta in engleza poarta titlul BOMBA A 3 si urmareste traiectoria transferului de
tehnologie de la Ceausescu la Saddaam la Basescu. Cartea atrage atentia asupra
mafia armelor din Romania care detinand sume fabiloasa in valuta devine un pericol major pentru functionarea institutilor statului roman. Principala statie de TV NHK din Japonia va prezena in curand un documentar bazat pe aceasta ipoteza intradevar uluitoare. CNN a cumparat deasemevea drepturile de autor.
Cititi in New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010 http://www.nymagazin.com primul capitol din cartea serializata.
--------------------------------------------------------------------------------
DOCUMENTUL CINEMATOGRAFIC CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
BOMBA A3 ( PRIMA PARTE )
Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacterioogica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul " " DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII " aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri14 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.
Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Matilda spunea...

Zinca : eşti pesimistă, sau mi se pare mie ?

madalina ionescu spunea...

Dumnezeu să-l odihnească!

Unii n-au ştiut de înmormântare, alţii n-au avut bani de flori, alţii nu erau în Bucureşti. Acum na, ţin şi eu cu ursul. Să fie doar că nu le-a păsat? Sau poate şi profesorul a dus o viaţă discretă..

Matilda spunea...

Madalina : oricare ar fi cauzele, mie mi s-a părut foarte trist şi nemeritat. Poate şi vîrsta e de vină...

madalina ionescu spunea...

Matilda, te referi la varsta profesorului, nu? Eu sunt dupa o zi de munca la capataiul polonezilor unde a fost, dimpotriva, la lumeeee, si era sa fie si mai multa, dar, deh, noru ... :)

Anonim spunea...

Cam asta e treaba.
Nimănui nu-i pasă de nimeni!
Nu ştiu eu cum aş reacţiona, dar, slavă Domnului, n-am fost pus încă într-o situaţie similară...
Sper că nu m-aş fofila. În fond, eu mi-am respectat profesorii, ca să nu zic că, pe unii, i-am chiar iubit!
În orice caz, să-i dea Dumnezeu pacea cea veşnică şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească lui!
Dascălii nu pot fi ignoraţi. Ar însemna să ne ignorăm pe noi însine!

Anonim spunea...

Ei, am si eu momentele mele, nu le lua si tu in serios.Ca un taur ce ma aflu, nu pot fi decat optimista, pana la sfarsit.zinca

Anonim spunea...

BASESCU IN MIJLOCUL UNUI SCANDAL POLITIC SI MEDIATIC FARA PRECEDENT !


ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !

DESVALUIRI EXTRAORDINARE - CITITI NEW YORK MAGAZIN

Cititi in New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010 http://www.nymagazin.com primul capitol din cartea serializata.

Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com

Matilda spunea...

Zinca : :))

Anonim spunea...

Anul trecut unul din fostii colegi de generala m-a anuntat ca a murit dirigintele nostru. N-am putut sa merg, insa dintre cei 8 copii pe care i-a avut in clasa (eram 8 pt ca era o scoala speciala si pt ca profesorii cu deficiente nuau voie sa predea la mai multi de 15 elevi) 5 au fost la inmormantarea lor. Le-am trimis si eu bani inrt-un cont pt coroane. In ziua inmormantarii m-am trezit plangand pt ca mi-a parut rau ca n-am fost si eu. A fost un profesor bun la timpul lui, insa in perioada noastra nu-si mai dadea silinta foarte tare. Era foarte bun la sah si juca partide cu colegii mei in minte. Era atat de inteligent incat juca cu ei si ii batea, la nevoie facand si remiza elevii lui erau mai bosumflati ca pierdeau asa de tare. Datorita lui acum avem jucatori nevazatori de sah care ocupa locuri foarte bune intre sahistii lumii. Cel mai sus e un fost coleg de liceu care e pe locul 32, al doilea pe tara ca valoare.

Faceți căutări pe acest blog