marți, 7 decembrie 2010

A-nnebunit lupul !

   Nu se ştie cum, de către cine, lupul  fusese ales mai mare peste vieţuitoarele carpatine.
  Atît de mult îi plăcea acest rol, încît de la conducător la asupritor a fost doar un pas. Astfel, lupul obligă toate vieţuitoarele să-şi aducă obolul : un sfert din vînatul lor vital.  Nu fusese uitat nici bătrînul iepure  bolnav, miop, care trebuia să aducă un sfert din morcovul pe care încerca să-l molfăie cu dinţii săi tociţi.
  Exista o singură excepţie : vulpea cea şireată. Ea s-a unduit pe lîngă lup, a ridicat stufoasa coadă pe sub nasul lui, i-a intrat pe sub piele, astfel încît ea nu plătea  nimic.  Dimpotrivă, ea primea de la lupul-şef  o mare parte din vînatul colectat pe nedrept.
   Celelalte vieţuitoare crîcneau pe la colţuri, nemulţumirea era maximă, foamea începea să le dea tîrcoale celor mai multe dintre ele.  Lupul era surd şi orb, cerea tot mai multe sacrificii, pe care le împărţea bucuros cu vulpea cea şireată.
    Ceva nu ştiau ei, nici lupul, nici vulpea : ursul, răbdător dar hotărît, îi privea fix. Iar vieţuitoarele carpatine începeau, încet, încet, să se adune în jurul său, ca o armată în jurul unui comandant puternic...


  

19 comentarii:

Anonim spunea...

Cine este URSUL?????

renata spunea...

Cea mai frumoasă fabulă în proză pe care am citit-o în ultimii 50 de ani.
Rămâne se ne fixăm un URS.

Matilda spunea...

Theodora0303 : cum spune Renata !

Matilda spunea...

Renata : va apare curînd, spre disperarea lupului :))

codeus spunea...

http://codeus41.blogspot.com/2009/06/pliciul.html
intrebarea mea unde e ursul? s-au lungit gatul animalelor de cand se tot uita dupa el si nu apare

codeus spunea...

http://codeus41.blogspot.com/2009/06/ferma-animalelor.html.
si inca una , tot in tema ))))

Matilda spunea...

Codeus : Cody, ursul există, iar unele vieţuitoare l-au şi zărit...

Lucia Verona spunea...

Matilda, ce veste bună! :)

codeus spunea...

daca exista sper ca nu are de gand sa ne mai lase pa mana Lupului pana in 2014 )))

Anonim spunea...

UN ANUNT EXTREM DE IMPORTANT...........
CATRE TOTI ZIARISTII ROMANI.............
WIKILEAKS ANUNTA SFARSITUL MAFIEI BASESCU,
TOATE AGENTIILE INTERNATIONALE AU PUBLICAT URMAT URMATOAREA STIRE DESPRE TRANSPORTUL ILEGAL DE ARME :Documentele WikiLeaks continua sa scoata la iveala lucruri noi, referitoare si la Romania. o telegrama a Departamentului de Stat american, trimisa in februarie 2008 Ambasadei SUA din Berlin, prin care ii cerea celei din urma sa discute cu guvernul german despre unele amanunte referitoare la un echipament necesar programului balistic iranian. In 2007, o firma din Germania avea de gand sa il trimita in Iran printr-un intermediar din C sau Rusia.In document se mai arata ca firma germana voia sa evite restrictiile impuse de Berlin in privinta livrarilor de echipamente necesare programului militar al Iranului. In telegrama se precizeaza ca in Romania exista un intermediar care putea livra materialul Iranului, insa nu indica numele acestui intermediar si nici traseul definitiv al camerei de teste.
ANUNT EXTREM DE IMPORTANT........
DIN SURSE ABSOLUT CREDIBILE AM AFLAT NUMELE FIRMEI DIN ROMANIA SI EXACT ARMAMENTUL TRIMIS CATRE IRAN. SUNT IN POSESIA TUTUROR DETALILOR DESPRE ACEASTA ACTIUNE PORNITA DE LA BUCURESTI. SUNT GATA SA DESVALUI LEGATURILE CU SERVICILE SECRETE ROMANESTI SI FAPTUL CA PRESEDINTELE BASESCU CUNOSTEA UNTREAGA AFACERE. AM ANUNTAT IN DECURSUL ACESTEI ZILE... FBI DESPRE ACEASTA FILIERA ROMANA IRANIANA. ......SUNT PREGATIT SA TRIMIT ACESTE INFORMATII CU INTRADEVAR SENZATIONALE,..... CARE COMPLECTEAZA DESVALUIRILE WIKILEAKS, ORICARUI ZIAR SAU STATIE TV DIN ROMANIA CU CONDITIA SA MI SE ASIGURE PATERNITATEA INFORMATILOR. POT FI CONTACTAT PRIN TELEFON 212. 4638074 NEW YORK SAU PE ROBERT HORVATH BLOG.
Robert Horvath Deva Nipon Press
ADRESA E-MAIL KIROSTIDIO@YAHOO.COM

zincabeiu spunea...

Minunata fabula, dar Ursul Romanesc se trezeste greu din hibernare. Poate ne stimuleaza frumoasa poezie a lui Mihai Beniuc.

Matilda spunea...

Lucia Verona : nu-i aşa ? Sper totuşi să nu fie tocmai poveste...

Matilda spunea...

Zinca : e adevărat, dar cînd se trezeşte rupe toate lanţurile !

danielahope spunea...

VREAU SI EU SA VAD URSUL!!!!SA VIN LANGA EL!!!!

Anonim spunea...

da, dar... uneori ursul e pacalit de vulpe! sa nu uitam :-)

anca mica

Nea Costache spunea...

Din pacate, marele urs hiberneaza inca. In asteptarea trezirii lui, multe vietuioare ale padurii, cuprinse de disperare, foame si deznadejde, isi infig ghiarele in gat si-si iau viata.

Matilda spunea...

Daniela : în curînd, să mai avem puţintică răbdare...

Matilda spunea...

Anca : de data asta, numai lupul s-a lăsat prostit de vulpe. Pentrucă-i place !

Matilda spunea...

Nea Costache : se urneşte greu, e-adevărat, dar şi cînd se scutură de lene.....

Faceți căutări pe acest blog