sâmbătă, 8 mai 2010

Acum patru decenii...

           O seară frumoasă.  Într-o ţară frumoasă.  Putem să ne spînzurăm cu toţii.  Este interzis să murim împreună.  Cînd suntem morţi părăsim în linişte sala.

          Spitalul barează drumul cu lungimea şi lăţimea lui atît de întunecate. Priveşte numai aici, spune Paul. O dată am numărat ferestrele.  Astă vară s-au aruncat patru de la fereastră.,  nu face nimic,  nu face nimic. Dacă nu se aruncă mor în pat. ....de luni de zile nu avem vată,  nici bandaje , ne luăm resturi de la fabrica de ciorapi.
                                                                                 
          
                                                                                      Herta Muller

      .... parcă ar fi astăzi !

6 comentarii:

Anonim spunea...

AMERICANII VOR CAPUL LUI BASESCU !
PRIMARUL NEW YORKULUI BLUMBERG CERE DE URGENTA O ANCHETA FBI SI ADRESEAZA O SCRISOARE CATRE JANET NAPOLITANO SEFA HOMELAND SECURITY !

NEW YORK TIMES :

“ULUITOR , CUTREMURATOR.REVOLTATOR ACTUALUL PRESEDINTE ROMAN BASESCU A ELIBERAT ECHIPA DE REZERVA A ATACULUI DE LA 9/11. FAMIILE VICTIMELOR AU TRIMIS O SCRISOARE DE PROTEST PRESEDINTELUI OBAMA. “


ARTICOLUL TRIMIS TUTUROR AGENTIILOR INTERNATIONALE VA APAREA PE BLOGUL Robert Horvath Deva http://devanewyork.blogspot.com/.
Pentru atacul asupra World Trade Center sa pregatit o echipa de rezerva. Iata ce declara directorul SRI imediat dupa atacul de la 11 septembrie : Există cetăţeni bănuiţi de legături cu organizaţii teroriste în România, dar nu-i pot nominaliza. Au fost expulzate deja 70 de persoane în ultimul an. Am primit înştiinţări în legătură cu posibilele persoane de pe teritoriul României care ar fi bănuite, ca ca participând la atacul terorist din 11 septembrie, Ancheta se derulează”
ECHIPA TERORISTA 9/11 DIN ROMANIA
Seful teroristilor Khaled Matar s-a născut în 14 octombrie 1961, în oraşul Rafah din regiunea Gaza, Israel. A venit în România la sfârşitul anilor ‘70, cu paşaport egiptean. 
A urmat un timp Facultatea de Drept din Cluj. Un văr de-al său a fost şeful serviciului secret al lui Yasser Arafat pentru fâşia Gaza. În ciuda eşecului de la universitate, Matar n-a renunţat la ideea de a înfiinţa o SCOALA DE PILOTAJ SI deschiderea unei TABERE DE ANTRENAMENT AL AL QUEDA de antrenament in Muntii Fagaras .ERA UN PILOT DE INALTA CLASA URMAND CURSURI DE PILOTAJ IN LIBIA LUI GADAFFI. Sedeplasează periodic în vestul ţării, de unde trimite bani în străinătate, 
CALATORESTE IN EGIPT SI EMIRATELE ARABE. IN AFGANISTAN CUNOASTE PE BEN LADEN UNDE PRIMESTE INSTRUCTIUNI.
Intors in Romaniase mută la Bucureşti, de unde falsifică diverse acte pentru a trimite teroristi arabi în SUA, prin intermediul firmei sale; 
DE SI URMARIT ZILNIC DE SRI ESTE LASAT SA “FUGA’ IN USA. 
Este cautat in USA DE FBI Directoarea FBI pentru România, Gabrielle Berger, sa ocupat de acest caz.
INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU- BEN LADEN SI ORGANIZATIILE TERORISTE. ARABE.
IN SCHIMBUL PROMISIUNII CA NU VOR ACTIONA PE TERITORIL ROMANESC
TERORISTII ( FILATI SI ARESTATI ) SUNT ELIBERATI SEMNAND O DECLARATIE
IN CARE PROMIT CA NU SE INTORC IN ROMANIA PA TIMP DE 15 ANI. IN ACEST FEL A FOST ELIBERAT O CELULA AL QUEDA SI 2043 DE TERORISTI.
 (2.030 cetateni arabi au fost expulzati din Romania – SURSE MAE ) CARE PREGATESC ATACURI ASUPRA LUMII OCCIDENTALE.
Eliberarea celulei AL QUEDA face parte din aceaste intelegere. In ultimul interviu Ben Laden a citat printre tarile de sprijin Romania- pe buna dreptate.
DOVADA ELIBERARII TERORISTILOR DE CATRE STATUL ROMAN.
Iata ce declara Traian Basescu dupa un atentat la Timisoara “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”
CONCLUZIE
Dupa publicarea articolului despre eliberarea teroristilor care sa pregateau sa ucida mii de cetateni americani nevinovati, se va cere probabil EXPULZAREA CATRE USA A CETATEANULUI BASESCU, INDIFERENT DACA ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI SAU NU. Am remis acest articol ambasadei SUA la Bucuresti.
Robert Horvath ziarist USA site ; http://www.devagallery.com
BLOG : devanewyork.blogspot.com/



Anonim spunea...

În 1980 era mai bine. Mult mai bine. Cel puţin în spitale.
Era o jale, dar nu era neantul.
Era ceva!

Anonim spunea...

Şi, Matilda, acum am observat, aşa că-ţi mulţumesc, en retard, pentru înscrierea în blog-roll!
Săru'mâna!

Unknown spunea...

APEL CATRE BLOGUL POLITIC ROMANESC !
SOLUTIE PRACTICA PENTRU TRIMITEREA PRESEDINTELUI IN PUSCARIE!

Am ajuns o ţară de urmăriţi şi de urmăritori. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu! Avem de 2,5 ori mai mulţi angajaţi la serviciile secrete decât pe vremea lui Ceauşescu. Prieteni din Romania m-au parasit. Colegii din cinematografie au rupt relatiile diplomatice iar ziaristii din NewYork refuza sa vorbeasca la telefon despre Basescu spunand ” ca suntem ascultati “. Romania este intr-un faliment economic , politic si rasial fara iesire. Care este solutia ?

Uneori de la distanta lucrurile sunt vazute mai bine. Mafia securist comunista a preluat puterea economica. 3 % controleaza intregul capital iar 97 % nu controeza nimic, decat saracia si lipsa de speranta. Clasa politica, partidele politice. media, mogulii ,sindicatele reprezina minoritatea mafiota de la putere. Cu exceptiile de rigoare toti sint o apa si un pamant.
Cu alte cuvinte solutia trebue sa fie romaneasca dar sa aiba un puternic sprijin international. De mai multi ani in calitate de artist ,cineast si ziarist am incercat sa creiez ” scandaluri ” care sa zduncine ologarhia de la putere.
Mentionez in lipsa spatiului doar Scandalului ICR New York cand am chemat politia americana la o expozitie araba Al Queda. Aceasta a fost o actiune a fost creiata in jurul principalei voci al diasporei americane New York Magazin redactor
Grigore Culian.
Faptul ca nici o voce din tara ,nici macar in soapta, nu a atentionat ca expozitia sponsorata de statul roman nu a fost romaneasca ci a unui cetatean irakian pe nume Amwar Ambaki dovedeste ca cenzura si diversiunea este totala. Tot acest circ al democratiei este de ochiul lumii.
Sunt ziarist de investigatii. Toate actiunile si opiniile mele sunt bazate pe documente.- Sunt un varf de lance care ar trebui sa fie folosit de cei din tara.- In calitatea de cetatean american si japonez atentionez……….. autoritatile statului american. Reprezint Nipon Press si televiziunea japoneza in SUA. Am zeci de conectiuni in media internationala iar compania mea de film poate face un documentar pe orice subiect de interes,
Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului si are in varf pe presedintele inca in functie. Dar aceasta mafie este extrem de vulnerabila. Majoritatea intreprinderilor sunt romano – americane si sunt licentiate in SUA.,intrand sub jurisdictia legii americane
.
De curand New York Magazin http://www.nymagazin.com/ serializeaza cartea scritorului Voctor Nicolae ” Daca ai trecut prin casa mortii ” bazata pe interviuri cu persoana mea. Cartea contine destule desvaluiri pentru a aduce pe TRAIAN BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL .Revista
apare miercuri.

Cititi desvaluiri explozive pe blogul meu. Daca le considerati folositoare pentru cauza comuna, punerea catuselor, actionati in consecinta. Actionati impreuna cu Diaspora, special cu cea americana.
Succesul garantat.
Robert Horvath Cineast USA

http://devanewyork.blogspot.com
/
http://www.devagallery.com

Matilda spunea...

Toni : da, la începutul anilor 80 se mai putea respira, ai dreptate. După, era ca acum.

M-am bucurat nespus cînd te-ai hotărît să-ţi deschizi blog şi am procedat în consecinţă !

madalina ionescu spunea...

Era mai bine pentru ca eram mai tineri ;) (?) Mizeriile sunt repetitive pentru ca memoria (electorala) este scurta.

Faceți căutări pe acest blog