marți, 4 mai 2010

Facem un pariu ?

    
      Suava doamnă Udrea a fost blocată timp de o oră şi jumătate în trafic ! Între Mangalia şi Constanţa.
      Pentru conducătorii auto fără girofar şi scaun ministerial, faptul este cotidian, banal, pigmentat  cu  urările de rigoare şi de mama lor...Dar, chiar  Duduia , se poate, domnule Berceanu ?
      S-o clătina scaunul de la Transporturi ?
      Feciorii superdotaţi ai berceanului au cîştigat cu ochii închişi o licitaţie organizată de primăria Craiovei, în urma căreia vor primi cîteva valize cu bani.  Băieţii n-au avut contracandidaţi,  licitaţia n-a fost publică,  s-a organizat pe bază de pile,  dar asta n-are importanţă ! Flăcăii vor împăduri întreaga Oltenie,  iar lor le vor înmuguri euroii prin conturi.
      S-o clătina scaunul de la Transporturi ?
      Radu Berceanu este unul din vicepreşedinţii PD  pe viaţă, de pe vremea lui Petre Roman, şi face parte dintre cei care au  "bolşevizat" partidul lui Băsescu.
       S-o clătina ?
      Cine şi cum pariază ?

13 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Hm, aş zice că Berceanu e inamovibil ca un judecător... Dar cine ştie de ce-i în stare suava?

Matilda spunea...

Lucia Verona : Exact ! Suavă şi imprevizibilă....

Anonim spunea...

Corect, Berceanu pleaca numai daca si cand vrea el.Caci stie prea multe.
Despre Udrea nu-i nimic de spus, e un tip literar bine conturat se plimba vremelnic pe la guvern.Ca personaj literar e buna tipa...zinca

Matilda spunea...

Zinca : din păcate, aşa e...

nicole spunea...

S-o aPleca?!

Matilda spunea...

Nicole : :))

Anonim spunea...

Care e cota?
Că eu aş paria pe altă clătineală.
Aia care o să le tragă pământul de sub picioare, la toţi!
Oricât s-ar apleca ei...
Aia hotărâtoare!
Ei, pune cineva o ceapă degerată pe pielea lui?!
A lor?!

Anonim spunea...

SENZATIONAL ! SENZATIONAL ! SENZATIONAL !

PROCURATURA FRANCEZA REDESCHIDE DOSARUL CRIMEI BASESCU
DE LA ROUEN ANUNTA ZIARUL FRANCEZ PARIS SOIR.

"Traian Basescu s-a integrat in UE inaintea Romaniei .Cum? A scufundat flota franceza (1981) inaintea celei romanesti. Aceasta mica poveste a fost ingropata cum trebuie de fosta Securitate (Serviciul secret Ceausescu ) inainte de 1989, iar apoi dupa 2004 necercetata. Povestea celor 37 de vase scufundate datorita unui ordin eronat a tanarului comandant de vase Basescu poate parea putin veridica. Problema este ca Basescu a recunoscut acest fapt într-un interviu la Prima TV, ca incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul sau. Mai mult, Basescu a admis ca a falsificat probele pentru a scapa de sanctiuni.
In iarna 1981\1982 in portul Rouen (Sena maritima) a avut loc un incendiu devastator ce a produs pagube materiale uriase dar din fericire nu s-a soldat cu victime. Autoritatile portuare franceze au suspectat un vas romanesc “Arges” al carui comandant era nimeni altul decat actualul Presdinte a Romaniei. Era prima cursa lunga a viitorului Presedinte. Paguba produsa de Basescu se situaza undeva la peste 10 miloane de dolari. … Probabil acest eveniment nu era cunoscut de noi astazi daca Basescu nu recunostea in cadrul unui interviu propria greseala ["Starea de veghe - in spatele usilor inchise" a postului Prima TV (23/24 iunie 1998, incepand cu ora 23,30)] incercand sa explice de fapt relatia sa cu Securitatea: “Noi eram sub controlul organelor de Securitate toti, de la ospatar pana la comandant, prin aceea ca anual primeam un aviz de navigatie … Spre exemplu, sunt cateva episoade foarte interesante, as spune … care au facut obiectul de interes al organelor de Securitate din Romania in mod cert. Spre exemplu, cand eram comandant pe “Arges”, la 3 luni de cand imi obtinusem brevetul de comandant. Am luat foc in portul Rouen, nu numai eu, 38 de nave au fost in incendiul din Rouen in Franta. Nava suspectata ca a generat poluarea, care a facut ca tot bazinul portului Rouen si Sena sa fie tot o flacara pe o intindere de trei km, a fost nava mea, pentru ca era nava cea mai mare din zona si descarcam nafta in dana rafinariei “Sholfrancaise”. (n.r. – aici este posibil ca in textul tiparit sa se fi strecurat o eroare de transcriere a benzii, iar numele corect al rafinariei sa fi fost “Shellfrancaise”, ceea ce, in fond, nu schimba esential datele problemei). Am stat acolo 28 de zile in ancheta. Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine. In cele 28 de zile m-am prezentat si la tribunal, am fost si in ancheta organelor de Justitie franceze si, dupa 28 de zile, instanta s-a pronuntat ca nu poate fi probata vina navei “Arges”. Am plecat, dar au ramas un litigiu, o acuzatie la adresa navei de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune … A fost un litigiu, am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si acum pot sa o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre … Acasa nu puteam sa nu-i spun care a fost realitatea macar armatorului, armatorul nu puteam sa mi-l mint, iar in echipaj erau destui care stiu ce s-a intamplat”, a relatat ex-comandantul Basescu.” In cursul zilei de ieri procuratura anunta redeschiderea dosarului crimei de la Rouen
Despre acesta investigatie in prezent se ocupa si dl. Robert Horvath, un distins ziarist american care locueste la New York "
AM TRANSMIS ACEST ARTICOL AMBASADORULUI FRANCEZ LA BUCURESTI
http://devanewyork.blogspot.com/

Anonim spunea...

Daca stirea cu Procuratura franceza e corecta, ma bucur,Era si timpul ! zinca

Pro atitudine spunea...

Daca a fost deranjat mr. Basescu de faptul ca d-na Udrea a avut de suferit in trafic, probabil ca Berceanu deja isi face valiza. Daca nu, avem mari sanse sa il mai vedem pe la televizor...

Matilda spunea...

Toni : nici măcar o ceapă degerată ! Dar ai dreptate : trebuie să plece toţi, în frunte cu şeful lor suprem !

Matilda spunea...

Zinca : ce bine ar fi...Justiţia lor e mai...justiţie !

Matilda spunea...

Florentin : bine-ai venit ! Sigur, ai dreptate, totul depinde de marele Zeus.

Faceți căutări pe acest blog