miercuri, 12 mai 2010

BĂTRÎNA


   Se sprijină-n cîrje, abia se tîrăşte,
   nici moartă nu este, dar nici nu trăieşte.

   Copiii-s plecaţi înspre zări mai avute
   ea este săracă şi cum să-i ajute ?

   Secată, înfrîntă de-o boală mîrşavă
   mai  poate să lupte ?  E slabă,  prea slabă.

   Abia mai respiră,  curînd  o să moară
   bătrîna, frumoasa şi blînda mea ţară.
  

19 comentarii:

Marius Mina spunea...

Puteau sa-l puna si pe Isarescu pe partea stanga, sunt complici la dezastru

Starea NATIUNII spunea...

Cu riscul de arunca tara in haos, asa cred ca pot musamaliza JAFUL pe care l-au facut. Cand spun "Jaf", ma refer la cele cateva zeci de miliarde le euro furate efectiv din visteria tarii, pentru care nu au nici un fel de justificare.

Matilda spunea...

Marius Mina : da, da, da !

Matilda spunea...

Starea NATIUNII : se pare că vine scadenţa. Şi va fi dureroasă !

nicole spunea...

:(
Ce radiografie !!!
Sper sa reusim sa rescriem finalul. In sens pozitiv.

Anonim spunea...

De ce ma faci sa plang Matilda draga? :(

Anonim spunea...

CRIMA SI PEDEAPSA !
Va rog sa publicati acest articol . El apare pe toate bloguriule politicienilor cu….escu , Iliescu, Voiculescu, Constantinescu si poate a fost citit si de basescu.
Am speranta sa intereseze pe cititorii blogului dumneavoastra.

DECE AI PUNE SARKOZI CATUSE LUI BASESCU ?
( DE LA 20 ANI LA INCHISOARE PE VIATA )
Inainte de a pleca spre Rouen am petrecut doua zile la Paris. Am petrcut cateva ore la PRESS CLUB DE FRANCE unde am intalnit printre altii cativa ziaristi japonezi stationati in capitalla
franceza. Dupa careva pahare discutia sa aprins. Subiectul principal : Redeschiderea dosarului de Rouen. Dosarul se refera la incendiul urias din portul de la Sena cand actualul presedinta a incendiat 37 de nave , plus nava pe care o comanda. Apoi dupa ani apare la un post de TV beat si povesteste plin de nonsalanta cum a falsificat probele inseland autoritatile
franceze. Intrebarea la care incercam sa dam raspuns dece Sarkozi , presedintele francez
care a facut totul sa acopere urmele, sa hotarat peste noapte sa-i puna catusele pentru un termen lung. Intradevar daca este gasit vinovat Basescu poate lua intre 20 de ani de puscarie si inchisoare pe viata.
Auzind discutia sa apripiat de bar un lup vechi al ziaristici de la Le Monde pe care il stiam de pe vremea cand era corespondent la Tokio. EL nu numai ca a facut lumina in acest caz dar
a desvaluit o noua crima a piratului de la Bucuresti. O palma pe care presedintintele Frantei nu o va ierta niciodata si abia asteapta sa o dea inapoi.
LOVITURA MILITARA DIN CIAD PREGATITA LA BUCURESTI
( Intalnirea lui Basescu cu seful rebelilor Colonelul Mahamat Abbo Sileck la Constanta,Tabere militare inpanzesc teritoriul romanesc, , Intalnire cu membri romani ai LegiuniI Straine, Vizita de doau zile la fabrica de arme Cugir., Transporturi uriase de arme romesti catre Libiia de unde ajung in Ciad, , Intelegere secreta Basescu – Kadaffi
Rebeliunea din Ciad, pusă la cale în Romania .stire preluata de agenţii de ştiri precum Associated Press, AFP sau Reuters.
“Comandantul „Alliance Nationale de la Resistance” din Ciad (ANR – Alianţa Naţională pentru Rezistenţă), colonelul Mahamat Abbo Sileck, s-a plimbat, săptămâna trecută, nestingherit, prin România. 
Războiul civil din Ciad se poartă cu arme româneşti, dezvăluie liderul ANR, cea mai importantă facţiune rebelă de pe teritoriul Ciadului.”
 REBELIUNEA INDREPTATA IMPOTRIVA PRESEDINTELUI IDRIISS DEBY SPRIJINIT DE FORTELE DE INTERVENTIE FRANCEZE.
REUTERS : Sambata 2 februarie 2008, forte rebele inarmate cu arme romanesti preluate din Libia au patruns in capitala Ciadului, N’Djamena, pe care au parasit-o dupa doua zile de lupte intense cu armata guvernamentala si forta de interventie franceza (”Epervier Force”).
Bilantul: 160 de morti si 1000 de raniti, potrivit datelor Crucii Rosii Internationale. Ultima incursiune a rebelilor in N’Djamena s-a soldat cu un mare numar de refugiati: sute de mii de locuitori ai Ciadului s-au indreptat spre granita cu Camerunul vecin. Franta a incercat sa intruneasca, intr-o sesiune de urgenta, Consiliul de Securitate al ONU, Presedintele Nicolas Sarkozy a anuntat imediat ca Franta “isi va face datoria”
RAZBOIUL ROMANO FRANCEZ DIN AFRICA
Presedintele Sarkozi nu a ezitat sa trimita avioane de lupta franceze care au bombardat, in cateva randuri, coloanele de rebeli inarmate de Romtehnica si conduse de fosti membrii ai legiunii straine antrenate in Romania,
Razboiul romano francez sa transformat intr-un razboi intre Sarkozi si Basescu si se pare ca este castigate de partea franceza. Redeschiderea
dosarului Basescu de la Rouen este o faza finala a acestui conflict. Se pare
ca zilele in libertate a presedintelui roman sunt numarate.
Corespondenta speciala pentru Nipon Press dela Paris
Robert Horvath -Deva
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
ACEST ARTICOL A FOST REMIS AMBASADEI FRANCEZE DE LA BUCURESTI.

Matilda spunea...

Nicole : TREBUIE să rescriem finalul !
Cît mai fericit.

Matilda spunea...

Theodora : Teo dragă, îmi pare rău, nu vreau să te întristez şi eu. Toţi suntem de plîns.

Anonim spunea...

Citesc din Tutea :" Treisprezece ani de puscarie! Nu pot sa povestesc tot ce-am suferit pentru ca nu pot sa ofensez poporul roman spunandu-i ca in mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozitati" si "... la inchisoare, grija mea a fost sa nu fac neamul romanesc de ras".
Si a mai spus ceva, teribil de actual(el se referea la 1990): " Incapacitatea de guvernare a astora s-ar putea sa fie sansa hoitului roman sa devina viu..."zinca

Anonim spunea...

Matilda, Cristos s'a-nălţat!

Am întâziat puţin, momentele tale de melancolie depresivă mă blochează, uneori.
Dar mi-am revenit. Voila:

Mama, ce-i drept, a-îmbătrânit niţel...
Şi reumatismul, guta sau artroza
O supără când merge la viţel,
Dar nu atunci când ne priveşte poza...

Şi poate n-ar sacrifica jivina,
Dar sigur ar întineri pe loc,
Copiilor pribegi le iartă vina,
De i-ar vedea, toţi, iarăşi, la un loc!

Să fim cu toţii lângă ea, acuma
Când viscolul ne pustieşte glia.
Când strigă aprig sângele şi huma!
Să ascultăm de mama, România!

Matilda spunea...

Zinca : e amara actualitate. Dumnezeu să ne păzească !

Matilda spunea...

Toni : Adevărat s-a-nălţat !
" Melancolia depresivă " e a multor oameni.
Dar finalul poeziei tale o mai îndulceşte. Nici nu ştiu cum să-ţi mulţumesc ...

Anonim spunea...

Yep! Dacă ce scriu eu te face să revii la bucuria învierii, e mai mult decât perfect! Nu trebuie să-mi mulţumeşti, eu îţi mulţumesc că mă inspiri şi mă ajuţi...
Săru'mâna!

Anonim spunea...

INSTITUTUL ANTICULTURAL SI ANTIROMANESC
" TRAIAN BASECU "


CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE REINTRODUCEREA LIMBII ROMANE SI A LUI EMINESCU LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN - NEW YORK. REFUZA SA VORBEASCA ENGLEZESTE INTR-O SALA NUMAI CU ROMANI.
FAPT PENTRU CARE I SE INTERZICE PRTICIPAREA LA ACTIVITATIILE INSTITUTULUI DE DOI ANI DE ZILE
REVOLTAT
ION T MORAR AI DA O LECTIE DE NATIONALISM SI PATRIOTISM

"CULTURA ROMANEASCA BRUIATA LA NEW YORK DE UN PAPAGAL UNGUR"
ION .T. MORAR

Nu e vorba de un text extremist, in cele ce urmeaza. E vorba de constatarea unei realitati penibile care , de ani de zile, se desfasoara la New York. Orice actiune se face la ICR NY (si au fost unele care chiar au avut ecou acolo, nu doar in ziarele noastre!), la un moment dat apare un individ turbulent, pe numele lui Robert Horvath, ungur originar din Romania, casatorit cu o japoneza, care face scandal. Indiferent despre ce e vorba, Horvath se ridica si striga tot felul de sloganuri, uneori anti-securitate, alteori anti-autoritatile din Romania.
Refuza sa vorbeasca engleza cerand sa se vorbeasca romaneste ca si cum ICR New York nu ar functiona in America.

Dar, in deruta sa mentala, Horvath mai face si altele. De pilda, s-a dus la Muzeul Holocaustului, unde l-a aparat pe Antonescu. Dela Antonescu sare la Eminescu despre care spune ca nu era antisemit si nu este prafuit. Cere sa nu i se sparga statuia.
Am avut si eu parte de bruiajul lui, intr-o seara cind citeam din Lindenfeld si erau cam o suta de romani in sala . S-a ridicat in timpul lecturii si a vorbit singur, apoi i-a injurat pe cei prezenti. A fost linistit cu greu, dar el a fost cel care a amenintat ca daca nu e lasat sa vorbeasca romanesteA va chema politia. Si, uneori, la manifestarile romanesti, acest tip cheama politia. iar dupa aceea face diverse reclamatii la MAE. Cind aude de Horvat, toata diaspora romana din NY isi pune miinile in cap. Si, decit sa dea ochii cu el si sa-i auda elucubratiile, oamenii mai bine nu se mai duc la ICR NY.
O fi Horvath un vechi spion al serviciilor romanesti pe care nu au avut cum sa-l aduca acasa, la tratamente? Al altor servicii? Nimeni nu poate da un raspuns, iar personalul Centrului Cultural nu stie cum sa reactioneze. Cum credeti ca ar putea fi oprit un astfel de tembel de la compormiterea faptelor culturale romanesti din NY? Ii rog pe eventualii fosti colegi ai lui Horvath sa se abtina de la accese de solidarizare, pe acest blog!
Tags: Horvath, ICR, nebuni, New York, spioni

Articol mentionat de Papagalul Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

BASESCU ROUEN CRIMA SI PEDEAPSA

Puteti citi integral acest serial terminal pe blogul meu personal sau pe alte bloguri care sunt interesate sa spuna adevarul. Primul articol se cheama DECE AI PUNE SARKOZI CATUSE LUI BASESCU ?. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com Acesta din urma pune capacul la decesul....politic al presedintelui. BASESCU TERORIST INTERNATIONAL Nava Arges sub comanda lui Traian Basescu care a incendiat intregul port in iarna I981 a TRANSPORTAT ARME CATRE TERORISTI
Robert Horvath Deva Cineast New York -Tokyo
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

, CRIMA SI PEDEAPSA!

VICTIMELE INCENDIULUI CER DESPAGUBIRI DE MILIOANE SI EXTRADAREA
CATRE FRANTA A PRESEDINTELUI ROMAN !
 este un semn bun. Nu pot sa scap ocazia sa fac un film, un documentar si sa scriu un serial. El poate fi citit pe blogul meu personal.http://devanewyork.blogspot.com/
Acesta este episodul 3.

BASESCU IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ
\
( Interviuri cu martori oculari si cu victime al incendiului )

Scriu de la locul crimei. Portul Rouen este un port important care se poate compara cu Antwerp sau Hanburg. Vizitez portul cu un grup de vizitatori. Ghidul ne explica istoria portului care a inceput acum 2000 de ani pana in zilele noastre.
Explicatiile ghidului un batranel cu parul alb si cu un fel de chipiu de marinar este anosta ,mai ales ca cargourile sunt la distanta si prin ceata abia se distig. La un moment dat fata acestui lup de mare se face rosie povestind de cel mai mare incendiu din potul Rouen cel creiat in iarna lui i981.El descrie o ” flacara uriasa care a cuprins tot portul. Panica uriasa . Descrie aproape cu lacrim in ochi victimile accidentului.
Trei oameni – pilotul unei nave, soţia sa şi copilul lor – au fost la un pas de-a muri arşi de vii. Ei au fost salvaţi miraculos de un macaragiu, care a manevrat macaraua aflată pe mal şi i-a cules pe cei trei de pe puntea vasului care ardea.”
Filmez cu un aparat minuscul. Am si hotarat. Filmul pe care al fac numit Crima si pedeapsa va incepe cu vorbele si mai ales cu ochii acestui martor . Martor ocular a unei din cele mai mari incendii din istoria moderna maritima. Primavara se preface in iarna . Se face frig si astept cu infrigurare si la propriu si la figurat sfarsitul vizitei. Intru in vorba cu ghidul si al intreb daca vrea sa devina unul din eroii documentarului meu M-am hotarat pe loc sa nu mai astept venirea echipei de filmare de la Nrw York si sa folosesc momentul. Arunc prima interbare care poate fi si ultima Este Presedintele actual vinovat de acest accident si ce crede despre redeschiderea dosarului Rouen?
Raspunsul este firm si transant si intr-un fel ma luat pe nepregatite. ” Pentru creiarea incendiului nu stiu poate sa fie o lipsa de noroc sau o neglijenta dar falsificarea probelor este o CRIMA PREMEDITATA CARE CERE INCHISOARE PE VIATA. CAPITANUL BASESCU TREBUE ADUS IN FATA DE UN TRIBUNAL FRANCEZ SI SA DEA OCHII CU VICTIMILE ACCIDENTULUI IN CARE UN COPIL SI-A PIERDUT
UN OCHI SI UN PILOT DE VAS A SUFERIT ARSURI PE 90 % DIN CORP. LA SPITAL AU FOST DUSI VREO 50 SAU 60 DE PERSOANE, …………..MULTI CU ARSURI DEOSEBIT DE GRAVE. CINEVA TREBUE IN CEASUL DIN URMA SA PLATEASCA PAGUBE, PENTRU INCENDIEREA A 37 DE VASE. ELE SE RIDICA LA ZECI SAU CHIAR DUPA UNELE NOI ESTIMARI LA APROAPE 100 MILIOANE DE DOLARI. INCENDIEREA UNUI URIAS PORT NU TREBUE UITATA…. SARKO ( ALINTARE PENTRU PRESEDINTELE FRANCEZ ) TREBUE SA REFUZE SA DEA MANA CU …..ACEST…………. PRESEDINTE.
Cu aceste ultime cuvinte sa descarcat si bateria minuscului aparat video.
I-am multumit batranului care intinerise in ochii mei. In timp ce ne strangeam mainile mii-a facut cu ochiul spunand ” Am o mare surpriza pentru domnul Robert, ziaristul care a scris primul articol despre incendiu il chama François Henriot.
si este ofiterul de presa al portului Rouen, este un bun amic de al meu.
Deci surprizele se tin lant. Am uitat de frig si de foame si am luat-o pe malul Senei . Intre timp la timp printre nori a iesit soarele. Un soare zambitor si galben. Am plecat pe jos pe Quai du Havre si apoi pe Voie sur Berge unde copacii sunt inca in floare uitand… de incendii si criminali anca nepedepsiti. Abia sosit de cateva ore orasul incepe sa-mi placa. Va fi o sedere poate lunga. Sotia mea Kiyoko din Tokyo nu pare deloc incantata. Am hotarat oricum sa nu plec de aici pana nu inchid dosarul Rouen ……cu presedinte cu tot.


Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

STIMATA DOAMNA MATIDA
ESTE DUMINICA SI INCERC SA VA FAC SA ZAMBITI. DEOCAMDATA CAM AMAR

AM FACUT O SOCOTEALA ELEMENTARA, ADUNAND CATI ANI DE PUSCARIE AR TREBUI SA ISPASEASCA PENTRU TOATE CRIMELE LOCALE SI INTERNATIONALE, TRAIAN BASESCU = 360 DE COTORONTI LA CARE SE ADAUGA 3 PE VIATA, SCAUNUL ELECTRIC …..ETC.
INCEP CU NOI DOVEZI. MERITA DE CITIT SI POATE CHIAR APROFUNDAT. RH,

Anonim spunea...

BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA
SENZATIONAL !
CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE DOCUMENTUL AUDIO AL
CRIMEI BASESCU DIN PORTUL ROUEN FIRMEI SHELL, INCENDIATA IN 1981. http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. IN ACEST AUDIO BASESCU RECUNOASTE FALSIFICAREA PROBELOR,
Scriu aceste randuri de la locul crimei. Acesta este articolul 4 al serialului.
El poate fi urmarit in intregime pe http://devanewyork.blogspot.com/
Vizita mea la compania SHELL al carei instalatii din Portul Rouen au fost incendiate de Traian Basescu, a fost filmata in intregime si fac parte din
documentarul CRIMA SI PEDEAPSA. In aceste zile duc tratative cu diferite
statii japoneze inclusiv in Franta cu CANALUL 5 ( international ) pentru difuzare. Acesta este doar inceputul – interesul mediei francezeste major.
Nu demult postam pe blogul meu urmatorul comentariu :
“Intr-un articol publicat in 2 februarie 2008, si dedicat vizitei pe care pe care urma sa o efectueze in Romania presedintele Frantei Nicolas Sarkozy dupa doua zile, “LE MATIN semnala insa faptul ca Traian Basescu “mai are inca de lamurit cu autoritatile franceze incidentul din portul Rouen, de acum 27 de ani” si avertiza ca “Intr-un moment de suparare, dosarul incendiatorului poate fi activat”. In acelasi articol, se mai amintea ca “Sarkozy este in primul rand promotor al intereselor economice si politice ale Frantei” Iar cand onoarea Frantei este la incercare el devine de-a dreptul nervos”. Daca se pune din nou dosarul pe rol in Franta va dati seama ca, cele 12 milioane de dolari de atunci, paguba, se ridica acum la vreo100 de milioane de dolari cu dobinzi cu tot. Basca ca, propietarii tuturor vaselor incendiate pot cere despagubiri cit vor muschii lor avind in vedere cum ca, autorul incendiului capitanului lui peste prajit este cunoscut prin insasi declaratia audenuntatoare facuta de securistul Basescu care a mimat si meseria de capitan. Totul este ca, cei de la Shell, indiferent de ce vrea sau nu vrea Sarkozy, sa redeschida cazul. Totul este ca, la urechile lor sa ajunga informatia necesara.”
IN DECURSUL ACESTEI ZILE AM VIZITAT SEDIUL COMPANIEI SHELL Société des Pétroles Shell,
PREZENTAND TOATE DOCUMENTELE DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN, INCLUSIV DOCUMENTUL AUDIO IN CARE BASESCU RECUNOASTE
CA A INCENDIAT 37 DE VASE SI A FALSIFICAT PROBELE PENTRU A DERUTA AUTORITATILE FRANCEZE
AM TRIMIS DEASEMENEA O SCRISOARE CONFIDENTIALA CATRE PETER VOSER CEO of Shell.
„acum, pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.

Iata inregistrare audio cu Traian Basescu povestind despre o intamplare in care a fost implicat la inceputul carierei sale de comandant de nava, mai exact cand era comandant al navei Arges, prima nava primita in comanda.
Ce s-a intamplat?
Era la vreo 3 luni comandantul acestei nave, nava ancorata intr-un port din Franta, a izbucnit un incendiu in care au fost implicate 38 de nave, efectul a fost o poluare masiva a Senei, nava sa fiind suspectata ca fiind cauza incendiului.
Ce a facut presedintele nostru Traian Basescu in timpul si dupa cele 28 de zile de ancheta?
Ascultati-l pe el personal, cu atentie maxima in jurul minutului 2 al inregistrarii audio:

Inregistrare AUDIO :
http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html

Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
Corespondenta speciala 
http://devanewyork.blogspot.com

http://www.devagallery.com/

Faceți căutări pe acest blog