marți, 4 august 2009

Şantaj politic, sau răzmeriţă ?

Domnul Vasile Blaga îi dă un ultimatum preşedintelui său de partid şi de stat :
dacă actualul jucător se retrage, intră în teren dl. Boc.
Dl. Blaga este un politician cu experienţă, nu aruncă vorbe în vînt. Să încercăm să desluşim această afirmaţie :
- dl. Blaga crede într-adevăr că romînii se vor înghesui să-l voteze pe marele om de stat Boc ;
- dl. Blaga se bazează pe filialele din teritoriu atat de mult încît crede cu sinceritate în victoria premierului ;
- dl. Blaga ştie că partidul dispune de o sumă de bani imensă, care să-l proiecteze pe primul loc pe Boc, indiferent de costuri, şi, dacă e aşa, de unde vin banii ?
- nu în ultimul rînd, dl. Blaga face un şantaj subtil : domnule Băsescu, dacă nu candidaţi, noi îl împingem în faţă pe Boc. Imaginea lui Boc este catastrofală, va duce partidul de rîpă, cădem noi, dar şi dumneavoastră, domnule Băsescu ! Este modul de a se răzbuna al "greilor" din PD care au state vechi în partid, şi care au fost daţi la o parte în favoarea...favoritelor şi favoriţilor prezidenţiali.
" Greii" vor migra spre alte zări politice, au mai făcut-o şi alţii, cu speranţa că nu vor ajunge iarăşi în "eşalonul doi " . Poate că au şi început să tatoneze terenul, poate sunt în negocieri, poate că au şi primit asigurări, sunt şi alţii interesaţi să scape de Băsescu.
Iată de ce cred că dl. Blaga este portavocea unui şantaj politic.

8 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Poate că e şantaj, dar e clar disperare. Fără Băsescu sunt pierduţi pedeleii. Dar şi cu el, numai că nu îndrăznesc s-o recunoască.

madalina ionescu spunea...

Inclin spre varianta B, razmerita

Matilda spunea...

de-o fi una, de-o fi alta, se cam duc pe tobogan !

hendrix spunea...

Nu cred ca este vorba de un santaj politic. Partidul Derahat(cica democrat!) nu este un partid politic in adevaratul sens al cuvantului. Trecand peste faptul ca nu are nicio doctrina politica, nu are o viata interna, o minima democratie interna. Ce inseamna asta? Exista un singur jupan, ba-secu, in fata caruia toti stau in pozitie de drepti! De aici si vorba cu ,,boc care face poc''! Nimic nu se face fara voia sefului suprem, nimeni nu misca in front. Concluzie: avem de-a face cu un comando politic. Unul mafiot, pus sa fure din banii publici. Cu nimic mai presus de fratii lor fesenisti din psd, care au patentat ideea raptului prin intermediul partidului-stat, vezi regimul nastase in perioada 2001-2004.
Ca sa revin la subiect, avem de-a face cu o banala DIVERSIUNE! Inca un episod din jalnica telenovela cu anuntarea candidaturii lui ba-secu. Eu ma mir ca totusi sunt persoane care chiar nu inteleg acest joc infantil!

Matilda spunea...

Da, Hendrix, este un pseudo-partid, ai dreptate, vom trai si vom vedea ce vor vota conationalii nostri.

hendrix spunea...

Am spus ca este un pseudo-partid ca sa demonstrez faptul ca nimic nu misca acolo fara stirea securistului de la Anvers. Ideea era ca mesajul de ieri al lui bleaga nu este decat o DIVERSIUNE pusa la cale chiar de ba-secu! Telenovela cu candidatura lui ba-secu trebuia sa ajunga si la faza asta, nu? Daca paine nu sunt in stare sa ne dea, atunci sa fie circ!

Anonim spunea...

Şi eu cred că PD-ul este un partid umflat, fără Băse se vor întoarce iar la 5-7%

Matilda spunea...

hendrix : sunt in stare de orice diversiuni.

rebusache : sa te auda Dumnezeu, la 7% ar fi rezonabil pentru ei !

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog