luni, 28 martie 2011

Cucerirea lui Traian

     Istoricii spun că,  înainte de a cuceri Dacia,  Traian a fost cucerit de o dacă. Era căsătorită cu un tarabostes, era blondă şi jucăuşă. Se numea Lena Pleşcoius, din familia Tupeum, foarte cunoscută pentru îndrăzneala ei.
    După ce a supus poporul, Traian i-a impus un tribut greu, foarte greu, care a sărăcit o mare parte a populaţiei. Tributul nu se vărsa în totalitate în visteria statului dac, o parte importantă fiind canalizată spre preferata împăratului, pentru a face ce  doreşte sufleţelul ei.  Istoricii aduc drept mărturie monumentul Tupeum Traianae.
    Vae victis !  se văetau oamenii disperaţi.
    Pînă cînd o minte luminată  i-a amintit blîndului popor că poate fi şi viteaz.

    Nu mai  ştiu în care Anno Domini s-au trezit dacii, nici cum se numea cel care a pus să sune ceasul deşteptării.
    Mă puteţi ajuta să-mi amintesc ?
    

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nici eu nu mai stiu, dar poate ne-ar ajuta sa ne aducem aminte daca am arata zilnic monumentul Tupeum Traiane.

Florin Matei spunea...

Ai omis să spui, Matilda, că Traian ăsta a venit în Dacia cu o farfurie zburătoare trimisă de Zamolxe, şi că nu poporul, cu mânuţele lui, l-a înscăunat în jilţul olimpian. Ai trecut cu vederea şi că poporul la care te referi era foarte fericit, mai acum doi ani, că poate trimite depeşe prin intermediul unei poşte care nu va încăpea pe mâna lui Vântu, şi îşi vor săra bucatele alese de la ocnele libere, nu de la cele ale lui Voiculescu.
Cât despre un ceas al deşteptării special pentru poporul în cauză, eu nu cred că s-a născut încă elveţianul care să-l inventeze.

Anonim spunea...

WIKILEAKS ; BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE PENTRU RACHETE CATRE IRAN. ELE AU AJUNS IN MANA TALIBANULUI. PRESEDINTELE ROMAN ESTE VINOVAT DE DOBORAREA A 5 HELICOPTERE NATO. SENATUL GERMAN A DESCHIS O ANCHETA, ZILELE IN LIBERTATE A LUI BASESCU SUNT NUMARATE !

ANTENA 3
Asistam in aceste zile la un scandal Wikileaks organizat de serviciile romanesti
in favoarea presedintelui Basescu, Cablurile importanta sunt manipulate sau trecute cu tacerea, Pana in acest moment singura desvaluire importanta din miile de telegrame trimisa catre Departamentul de Stat SUA este fapftul ca BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE CERMANA PENTRU IRAN. ACEASTA OPERATIUNE A FOST CORDONATA DE SERVICIUL ROMANESC, TEHNOLOGIA PENTRU RACHETELE IRANIENE A FOST TRIMISE PRIN INTERMEDIARI DE LA BUCURESTI. Am oferit in premiera mondiala nimele firmelor intermediare.
Culmea este ca la insistentele serviciului italian membrii serviciului iranian au fost arestati iar LA INSISTENTA PRESEDINTELUI BASESCU TERORISTII IRANIENI
AU FOST ELIBERATI.
Ofer posibilitatea excelentilor colaboratori ai Antenei 3 sa deschida o ancheta intradevar terminala, Concluzile anchetei personale bazata pe desvaluirea WIKILEAKS va stau la dispozitie. Ele a fost trimisa in prealabil catre Fbi.
Date opersonale si numarul de telefon pot fi gasite
http://www.devagallery.com/
Robert Horvath Nipon Press
http://devanewyork.blogspot.com/

Matilda spunea...

Lilick : aşa este, să arătăm mereu monumentul tupeului şi nesimţirii !

Matilda spunea...

Florin Matei : eu sunt puţin mai optimistă.

Nea Costache spunea...

Mai frate, Uichilixu' ăsta de-l tot dau ăștia pe la teveu nu-i zdruncină de loc p'ăstia?
Dacă, dacă, dar a recunoscut că și-o tra..., pardon, că... se trage din Traian!

Anonim spunea...

Nea costache : parca nimic nu-i mai zdruncina, nici cel mai mare uragan...

Matilda

Nea Costache spunea...

Odata-i odata!

Arhivă blog

Faceți căutări pe acest blog